Keszhelyen nyit a harmadik BalatonBIKE365 Port

Füred és Földvár után átadásra kerül a harmadik bringás központ is a BalatonBIKE365 projekt keretében, a BalatonBIKE365 Port Keszthely!


Az átadást természetesen kerékpározással ünnepeljük, két gasztroélménnyel párosított csomagot kínálunk!

A keszthelyi „BalatonBike365 Port” egyúttal egy erre az alkalomra kidolgozott 43 km-es könnyebb, valamint egy 46 km hosszú „sportosabb” nyugat-balatoni kerékpáros körtúra kiindulópontjaként is szolgál 10 órától. Mindkét túra jól kerékpározható, biztonságos, jó minőségű kerékpárutakon, erdészeti utakon, kisebb részben közúton halad. A kerékpártúrákhoz e-bike-ot, túravezetést, illetve a túra elején frissítő falatokat, a végén pedig késői ebédet biztosítunka Bock Bisztróban. Indulás 10:00 órakor, visszaérkezés Keszthelyre tervezetten 15.00 és 16.00 óra között.
Információk a könnyebb, 43 kilométeres túráról:
https://www.balatonbiketour.com/tura/bakonyerdo-es-panorama
és a nehezebb, több terepet is tartalmazó 46 kilométeres körről:
https://www.balatonbiketour.com/tura/keszthelyi-hegyseg

A BB365 projekt keretében 1000 kilométernyi kijelölt, kitáblázott kerékpárút, 3600 turisztikai szolgáltató, 1000 ingyenesen látogatható attrakció, 70 tematikus túra, 30 új pihenőhely, 30 önkiszolgáló szervízoszlop, 3 jól felszerelt kerékpáros szolgáltató pont, egy útvonaltervező és egyben turisztikai ajánló weboldal, egy terepi navigációt segítő mobil applikáció várja, illetve szolgálja ki a Balatont kerékpárral felfedezni vágyó vendégeket. A keszthelyi BB365 Port átadása részben a fejlesztési projekt szimbolikus befejezése, egyúttal azonban valami újnak a kezdete: innentől kezdve feladatunk egyfelől a létrehozott kerékpáros szolgáltatások fenntartása, lehetőség szerint további fejlesztése, másfelől a Balaton mint kerékpáros turisztikai desztináció népszerűsítése, minél több potenciális vendég megszólítása a térség turisztikai szolgáltatóinál jelentkező forgalom növelése érdekében.


Forrás:
https://www.facebook.com/events/1844356812599808

Nyitókép:
https://www.freepik.com/

Balaton Fejlesztési TanácsBalatonBIKE365Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány