Őszi tulipánhagyma-vásár

Az ősz színe-java Kőröshegyen

Az évszak kincseivel vár a Levendulás az őszi hétvégéken október 8-ig. A legszínesebb tulipánfajták és a legszebb szabadgyökeres levendulapalánták egy helyen beszerezhetők.

Most tulipánhagyma-vásárral vár a levendulás, de egész évben szerveznek programokat, erről Szabó Lajos, a Kőröshegyi Levendulás megálmodója mesél interjúnkban.

A tulipánhagyma-vásár időpontjai:
Szeptember 16-17.
Szeptember 23-24.
Szeptember 30. - Október 1.
Október 7-8.

Minden nap 9 és 17 óra között vásárolhatunk tulipánhagymát Kőröshegyen. Tulipánt ősszel érdemes ültetni, mivel a tavaszi hagymák még “kezeletlenek”. Ősszel a kezelt hagymákat már elég a föld alá bedugni és várni, hogy tavasszal előbújjanak és pompás színekkel örvendeztessenek meg. Az időzítés szeptemberben a legtökéletesebb a virághagymák elültetéséhez, legkésőbb az első fagyokig el kell tenni a hagymákat a földbe, hogy tavasszal már ott díszelegjenek a csodálatos kőröshegyi tulipánok a kertben, ablakban vagy balkonon!

Tökéletes kirándulás a Balaton közelségével, káprázatos kilátással és kézműves finomságokkal. lekvár, tea, szörp és minden mi kamrapolcra való és levendula is lesz készleten kaspóban, valamint konténerben is! Igazi kora őszi programot lehet egy csapásra varázsolni, ha összekötjük egy erdei túrával, vagy egy balaton-parti kirándulással! Érdemes összekötni a vásárt egy reggelivel vagy egy délutáni kávészünettel! A levendulás kávézó partnere házi süteményekkel és speciality kávékkal készül. Gépkocsival, vagy menetrend szerinti buszjáratokkal is elérhetjük, utóbbi esetben 5 perc sétaúttal kiegészítve. Kerékpártároló van, a kutyákat is szívesen látják.

Információ és fotó: https://www.facebook.com/koroshegyilevendulas

Balaton Fejlesztési TanácsBalatonBIKE365Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány