Tulipánszüret Kőröshegyen

Magyarország legnagyobb Tulipánszürete idén is közel félmillió tulipánnal vár!

Tarts velünk tavasszal és hagyd, hogy ámulatba ejtsen sokszínű tulipánmezőnk a Balaton mellett, Kőröshegyen. Ha szeretnél hazavinni egy csokor friss virágot vagy megörökítenéd a párját ritkító tájat, akkor a Tulipánszüret neked való program!

Két, fotózás céljára elkülönített tulipánmező garantálja a látványos hátteret a szüreteléshez. A további területek folyamatosan virágoznak, ahová körülbelül félmillió, változatos fajtájú, színű és alakú tulipánt ültettünk. Szakaszosan nyitjuk meg a leszedhető sorokat, így biztosítva, hogy a szüret teljes ideje alatt legyen elérhető virág a látogatóknak.

A tulipánvásár tervezett időpontja:
2023. április 13-23. (minden nap) 9:00-17:00 óra között. Ez változhat az időjárás és a virágzás függvényében.
Belépődíj: 790 Ft/fő
Tulipán ára: 300 Ft/szál
Érdemes az eseményhez csatlakozni, hiszen minden fontos információt itt osztunk meg először, a szüret ideje alatt pedig naponta érkezünk a legfrissebb fejleményekkel.
-------------------------------------
! Ezt megelőzően előkészületi munkák miatt zárva vagyunk !


Facebook esemény linkje: https://www.facebook.com/events/743919803748241/?a...


FONTOS TUDNIVALÓK:

PARKOLÓ VAN A BEJÁRATNÁL! A bevezető út két hatalmas, összesen kb. 1200 férőhelyes parkolóhoz vezet, melyek épp a bejáratnál találhatók. KIEMELTEN KÉRÜNK MINDENKIT arra, hogy NE parkoljon a Dózsa György út/Kőröshegyi út mentén! Ez nagyon fontos a helyi lakók nyugalma, a balesetek elkerülése és a forgalom zavartalan áramlása miatt

Amennyiben lehetséges, kérjük gyertek kerékpárral, rollerrel, tömegközlekedéssel, vagy kössétek össze egy kellemes tavaszi sétával a programot. Ez jót tesz az egészségnek, a környezetnek és a forgalomnak is!

Mi azt javasoljuk, hogy akinek lehetősége van rá az jöjjön HÉTKÖZNAP. Hétvégi látogatóinknak jellemzően megnövekedett forgalommal és sorban állással kell számolniuk. Gyerekekkel kifejezetten ajánlott hét közben érkezni!

A helyszín egy autentikus gazdaság, sok-sok tágas zöldterülettel. Váltócipővel, esős napokon gumicsizmával felszerelkezve érdemes jönni.

A tulipánokat csak éles eszközzel, száruknál levágva lehet szedni, a hagymákat tilos a földből kivenni! Metszőolló letéti díjért cserébe kölcsönözhető a helyszínen.

A szedéshez mutatós kosarak között válogathattok és a tavalyi népszerűségének köszönhetően idén dupla mennyiségű vödörrel készülünk. Mindezt több méretben és változatos színekben kínáljuk számotokra.

Kutyabarát birtok vagyunk, pórázon sok szeretettel várjuk a négylábú vendégeket is!

Hagymás virágok, palánták és 100%-ban helyi, kőröshegyi levendulából készült kézműves termékek az ajándékboltban vásárolhatók.

Az időjárást, a tulipánok életciklusát, a forgalmat nem mi irányítjuk, így garantálni nem tudjuk azt, hogy mindenkinek jut virág. Mi MINDENT el fogunk annak érdekében követni, hogy minél több ember otthonát díszíthesse kőröshegyi tulipán. Kérjük legyetek türelemmel felénk, a többi látogató és a természet felé is! Friss, aktuális képeket itt az eseménynél és Instagramon is osztunk meg, érdemes követni bennünket ott is!

Bankkártyás és készpénzes fizetési lehetőség is rendelkezésre áll majd a helyszínen. Idén sajnos online rendeléseket nem áll módunkban felvenni.

Megközelítés: Budapest ~125 km | Siófok ~25 km | Balatonföldvár ~2,5 km
Kőröshegyen, a Dózsa György útról a Flekken csárda mellett bekanyarodva egy keskeny murvás út végén találjátok a gazdaságot és a parkolókat. Az út ki van táblázva, parkoló van a bejáratnál, buszmegálló közvetlenül a murvás út elején található! Javasoljuk, hogy kössétek össze egy Balaton-parti sétával, túrával vagy gasztro-kirándulással a látogatás napját, kár lenne kihagyni azt a sok szépséget, amit ez a gyönyörű környék kínál.

Csak a hivatalos eseményünknél (Lásd fentebb) és honlapunkon, a www.koroshegyilevendulas.com oldalon megjelenő információkért tudunk felelősséget vállalni, csatlakozz az eseményhez, kövesd az oldalunkat, Instagramunkat, hogy mindent pontosan és időben tudj!


Forrás:
https://www.facebook.com/events/743919803748241/?a...

Balaton Fejlesztési TanácsBalatonBIKE365Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány