​Élményszüret az Istvándy család szőlőültetvényében

Szedd magad – kicsit másként

Aki hétvégén a Balaton-felvidéken néhány órás programot keres, élvezné az őszi napsütést és szüretelne egyet egy pazar panorámájú badacsonyi szőlőben, az most szombaton válassza a Badizson Szüreti Piknik programot.

A tavalyi érdeklődésnek köszönhetően idén ősszel ez a harmadik hétvége, amikor várják a vendégeket az Istvándy birtok ültetvényére. Az esemény kitalálója Istvándy Gergely, a borászat vezetője, aki azt mondja, manapság az emberek már nemigen tudnak bekapcsolódni efféle programokba. „Ez nem egy klasszikus szüret, nem reggeltől estig tart a munka, remek délelőtti családi kikapcsolódás, még kutyát is lehet hozni. Mindenki kap egy vödröt, amibe körülbelül öt kiló szőlő fér, mesés helyen, a természetben, kellemes jazz zenét hallgatva eszik-iszik és persze szüretel mindenki, aki bejelentkezik nálunk. Nem esünk túlzásba, a résztvevőknek összesen nagyjából 300 kilogramm szőlőt kell leszedni, hogy haza is vihessenek és még rögtön, helyben must is készülhessen belőle. Aki szeretné és előre jelzi reggelit is rendelhet, amit idén a badacsonytomaji La Téne kávéház biztosít, így a szüretelők a kellemes őszi napsütésben fogyaszthatják el a friss croissant, szendvicset, finom kávét, de a szüreti ellátmányba beletartozik 2dl szőlőlé, szóda, sőt egy pohár bor és egy kis pálinka is. A reggeli után kapnak egy rövid tájékoztatót, hogy melyik ültetvénybe kell kimenni. Aki előrelátó, hozzon magával metszőollót, de a helyszínen is kapnak szüreti felszerelést: egyszer használatos fóliakesztyűt, kést és vödröt. A gyülekező a Káptalantótiban található Istvándy Ligetben lesz, a munka viszont az egyik badacsonyörsi olaszrizling szőlőültetvényen zajlik majd.

A jegyeket online kell megvenni, hogy a házigazda készülhessen, de érdeklődni és foglalni is lehet Istvándy Gergelynél a 06 70 230 4713-mas telefonszámon. A találkozóról a szőlőültetvényhez saját autóval lehet eljutni.

Balaton Fejlesztési TanácsBalatonBIKE365Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány