1000 km-t is tekerhetünk

​Egyre népszerűbb a bicajozás a Balatonnál

Nem csak nyáron érdemes biciklire pattanni, főleg, ha olyan tájakon kerekezhetünk keresztül, mint a Balaton környéke.

A BalatonBike365 azt tűzte ki célul, hogy népszerűsíti és fejleszti a tó környékén lévő kerékpáros útvonalakat, és a hozzá kapcsolódó szolgáltatások körét. Fontos, hogy a Balatontól kissé távolabb eső falvak, települések is bekapcsolódjanak a kerékpáros turizmus vérkeringésébe. „Ezer kilométernél is több biciklizésre alkalmas útvonalról van szó, amelyeket végig táblákkal láttunk el, hogy könnyebb legyen az eligazodás – mondja Princzinger Péter, a Magyar Kerékpáros Szövetség elnöke. – Az egyre népszerűbb utak mentén mintegy ötven ponton lehet megpihenni, és négy információs központ is segíti a kerékpárra pattanó turistákat, baráti társaságokat, családokat. Saját mobil applikáció pedig az erre kirándulókat.”

A BB365 oldalán mindenki tájékoztatást kaphat a térség szálláshely lehetőségeiről, gasztrokultúrájáról, több száz vendéglátóhely és borászat kínálatáról, a főszezonra gondolva pedig a fesztiválok programjairól, kulturális eseményeiről, de az érdeklődők megismerhetik a Balaton környékének kerékpáros útvonalait is. „Érdemes tudni a BB365-höz kapcsolódó kerékpáros központok szolgáltatásairól, többek között például, hogy hol bérelhetünk biciklit, vagy baj esetén, hol szervizelik azokat.

A http://balatonbike365.hu weboldalon és a BB365 mobil applikáción rengeteg információ megtalálható ahhoz, hogy a térséget felfedezni vágyók legközelebb két keréken vágjanak neki egy túrának.”

Fotó: https://www.facebook.com/balatonbike365

Balaton Fejlesztési TanácsBalatonBIKE365Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány