"A tejes fagyik a kedvenceim"

Böröczky-Asztalos Ágnes - Margaréta Fagyizó

Böröczky-Asztalos Ágnes tavaly féléves lányukkal volt otthon, így akkor kivételesen a férje, Bence képviselte a szemesi Margaréta Fagyizót a Balaton Fagyija versenyen. Idén viszont ismét az ő fagyiját kóstolhatja a zsűri.

Milyen íz, újdonság, izgalmas fagylaltkreáció készül az idei versenyre?

Ezt egyelőre meghagynám meglepetésnek, mert a kísérletezés folyamatban van, még nem dőlt el a végső ízkombinácó.

A fagylaltmester szemével, milyen a jó fagyi?

A legfontosabb dolog az íz és az állag. Utóbbit befolyásolja az is persze, hogy tejes fagylaltról vagy gyümölcsösről beszélünk-e. Egy tejes fagyinál szeretjük, ha jó, krémes, míg egy sorbet-tól könnyedebb, frissítő élményt várunk. Hiszem, hogy mindenki a legjobb fagyit próbálja elkészíteni tudásának megfelelően. Mindemellett ez nagyon szubjektív dolog, hiszen mások vagyunk, más az ízlésünk, más dolgokat kedvelünk. Úgy gondolom, ha egy fagyizóban vagy cukrászdában az alapízek, mint a csoki, vanília, citrom, eper finomak, akkor jó helyen vagyunk és fogyasszunk bátran más ízeket is.

Hol kóstolta eddig a legjobb fagylaltot?

Sok helyen kóstoltunk már, de talán Rómában ettem a legemlékezetesebb fagylaltot a Come il latte fagylaltozóban. Nagyon finom mangót és pisztáciát kaptunk.

Mi az ön kedvenc íze?

A tejes fagylaltokat szeretem legjobban. Fagylaltkészítőként elsősorban a friss, éppen elkészült fagyit kóstolom. Ezt különösen szeretem, ilyenkor az állaga még lágyabb, mint amivel a pultban találkozik a vendég, mert kicsit magasabb a hőfoka. A mi fagyizónkban a ZabSzemes a legkeresettebb, ami egy mogyorós, karamellás fagylalt, zabpehellyel és mogyorós-csokis rétegezéssel, korábbi különdíjas a Balaton Fagyija versenyen.

Ha valaki betér egy-két gombócért, és sétálna, kirándulna még a környéken, milyen látnivalót, kedvenc helyet ajánlana?

Számomra Szemes talán legkülönlegesebb része a Bagolyvár utca és környéke a kis kápolnával a gesztenye és hársfákkal. Minden évszakban magával ragadja az embert, csodálatos a hangulata. Nyáron a Vasvári strandot ajánlom azoknak, akik kicsit elbújnának a nagy nyüzsgés elöl.

Balaton Fejlesztési TanácsBalatonBIKE365Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány