„A tiszta mákfagyi igazi bomba íz!”

Wilheim Dávid - Pingvin Fagyizó

Furcsa ezt hallani egy fagylaltmestertől, de Wilheim Dávid a balatonmáriafürdői Pingvin Fagyizóból azt mondja, készíteni szereti a fagyit, enni már kevésbé. Mindenesetre már ő is javában készül a májusi megmérettetésre.

Milyen íz, újdonság, izgalmas fagylaltkreáció készül az idei versenyre?

Sok ötletem van, de a kísérletek még javában zajlanak. Három-négyféle fagylaltvariáció van a fejemben, és a Balaton-nyár-meleg hármasa miatt mindenképp a gyümölcs felé orientálódnék. A lényeg, hogy olyan gyümölcs legyen benne, ami köthető a tó környékéhez.

A fagylaltmester szemével, milyen a jó fagyi?

Egyszerűen mindig az, ami nekünk ízlik. Én is aszerint készítem a fagylaltokat, úgy alkotok, hogy a saját ízlésemet veszem alapul. Persze végzek egyensúly-számításokat, nézem a cukortartalmat és így tovább, de mindezt végül a saját ízvilágomra alakítom, azt szeretném megmutatni a közönségnek.

Hol kóstolta eddig a legjobb fagylaltot?

Kicsit furcsa kimondani, de nem igazán szeretem a fagyit. Csinálni viszont nagyon szeretem, művészeti alkotásnak fogom fel, ahol kreatív lehetek. Még a sajátomból is mindig csak egy kiskanállal kóstolok.

Mi az ön kedvenc íze?

A tiszta ízek híve vagyok, a kedvencem a mákfagyi, mert nagyon karakteres, ugyanakkor letisztult. Sajnos nem sok helyen lehet jót kapni. Az én filozófiám, hogy csak természetes alapanyagokat használok ízfokozók nélkül. Jó minőségben ezt beszerezni elég nehéz, de érdemes felkutatni. A környékben szerencsére van egy kistermelő, akitől vesszük, mi daráljuk le és frissen felhasználjuk. A tiszta mákfagyi igazi bomba íz!

Ha valaki betér egy-két gombócért, és sétálna, kirándulna még a környéken, milyen látnivalót, kedvenc helyet ajánlana?

Nagyon szép a környék, és ha valaki még plusz gasztroélményre vágyik, menjen a Pizza Storyba, ahol fanatikus, elhivatott pizzamester készíti az ételeket.

Balaton Fejlesztési TanácsBalatonBIKE365Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány