„A tojáslikőrös fagyink szintet lépett”

Papp Balázs - Mester Cukrászda és Étterem

A Marcaliban található Mester Cukrászda és Étterem egyik tulajdonosa, Papp Balázs naponta többször is megeszik egy tölcsér fagyit. Azt mondja, nem elég készítés közben kiskanállal kóstolgatni. Hogy megtudja, hogyan sikerült a fagylalt, ugyanazt az élményt kell megtapasztalnia mint a vendégeinek.

Milyen íz, újdonság, izgalmas fagylaltkreáció készül az idei versenyre?

Ebben az évben két ízzel indulunk, és a hagyomány is folytatódik, azaz az egyik biztosan vegán fagyi lesz. A múlt évben nagy sikere volt a céklás málnának, idén is szeretném ezt a vonalat tartani. A másik tejes fagylalt lesz, még nincs meg pontosan a recept, de egy kis alkoholt is csempészünk bele.

A fagylaltmester szemével, milyen a jó fagyi?

Számomra az a jó fagyi, amiért visszajár a vendég. Nem magamnak készítem, nem feltétlenül az a lényeg, hogy nekem mi ízlik. De persze mivel 36 fajta fagylalt van a pultban, nekem is megvannak a kedvenceim, ami sokszor találkozik a vendégek ízlésével.

Hol kóstolta eddig a legjobb fagylaltot?

Nehéz kérdés, nem tudnék egyetlen helyet kiemelni, és persze kicsit mindenki elfogult a saját fagylaltjával. Olaszországban kóstoltam már igazán jókat, de itthon sem vagyunk lemaradva semmivel. Vannak olyan cukrászdák, ahová mindegy mikor mész, melyik ízt kéred, mindegyik fagyi nagyon finom.

Mi az ön kedvenc íze?

Ez is változó, de idén valamiért a csokoládét szeretem nagyon. A fagyizónkban emellett a tojáslikőrös a nagy sláger. Az tavaly óta tarol, ezzel az ízzel szintet léptünk. Talán az az oka, hogy indultunk egy versenyen egy tojáslikőrös diótortával, és erre kíváncsiak lettek az emberek.

Ha valaki betér egy-két gombócért, és sétálna, kirándulna még a környéken, milyen látnivalót, kedvenc helyet ajánlana?

Marcaliban mindenképp a gyógyfürdőt ajánlanám, én leginkább a szaunát kedvelem, de van versenymedence, termálvíz, gyerekrész. Nagyon rendezett strand és az árak is vendégbarátok.

Balaton Fejlesztési TanácsBalatonBIKE365Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány