„Az a jó fagyi, amiért a vendég visszajár”

Pálfi Attila - Florida Fagyizó

A balatonmáriafürdői Florida Fagyizónak évről-évre nő a törzsközönsége. Pálfi Attila sokat tesz azért, hogy visszajárjanak hozzá, így előfordul, hogy a szezon jobb hétvégéin több mázsa fagyi is fogy a pultból. Szinte nincsen olyan év, hogy ne versenyezne és fagylaltkreációival ne hozna el valamilyen díjat.

Milyen íz, újdonság, izgalmas fagylaltkreáció készül az idei versenyre?

Vannak ötleteink, de egyelőre a kísérleti fázisban tartunk, még az árubeszerzés zajlik. Hétvégén készítjük el először amit kitaláltunk, aztán jön a finomhangolás, hogy a májusi versenyre minden tökéletes legyen.

A fagylaltmester szemével, milyen a jó fagyi?

Minden relatív, ez leginkább ízlés kérdése. Egy népszerű gyümölcsből, például az eperből készülhet tízféle fagylalt is… Van, akinek a habosabb, krémes állag tetszik, van, aki a nehezebbet szereti. Azt szoktam mondani, hogy az a jó fagyi, amiért a vendég visszajár. Mindenkinek nem lehet megfelelni, de igyekszünk olyan fagylaltot készíteni, hogy azért visszajöjjenek hozzánk.

Hol kóstolta eddig a legjobb fagylaltot?

Nem tudok egyet kiemelni, rengeteg jó fagyit ettem, nemcsak itthon, külföldön is. Ha odafigyelnek az alapanyagokra, ha tisztességesen készítik el, akkor csak ízlés kérdése, melyiket érzi az ember jobbnak.

Mi az ön kedvenc íze?

Mindenhol citromot kóstolok először.

Ha valaki betér egy-két gombócért, és sétálna, kirándulna még a környéken, milyen látnivalót, kedvenc helyet ajánlana?

Balatonmáriafürdő a nyugalom szigete. Hosszú parti szakasz található itt, és több pici strand. A kikötőből elénk tárul az északi part látványa, a Badacsony, Szigliget, szóval gyönyörű a kilátás. Azok számára paradicsomi hely, akik a nyugalmasabb, családi pihenést keresik.

Balaton Fejlesztési TanácsBalatonBIKE365Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány