Bagaméri Fagylaltozó Balatonfüred

A Balaton Fagyija 2023 versenyzője

Márton Sándor fagyikülönlegességeit a balatonfüredi Bagaméri Fagylaltozóban lehet megkóstolni. Nemsokára újabb izgalmas ízekkel bővül a repertoár…

Milyen ízekkel készül az idei versenyre?
Még módosulhat, de az elképzelésem szerint az egyik egy diós linzeralapú fagylalt lesz, úgy készülne, mint a flódni, rétegezve. Belecsempészem a Tihanyra, Füredre jellemző levendulát, kajszibarackkal, a felső rész pedig citromos-vaníliás máktöltelék lesz. A másik fagylalt ízeiben a mandula – amiből marcipán készül -, az ánizsos-fahéjas szilva dominál, étcsokival.

Honnan jött az inspiráció, és mennyire számít, hogy szereti-e az adott ízt?
Csak úgy jönnek az ötletek, mindenhonnan érdemes meríteni, legutóbb egy gasztronómiai műsor után találtam ki a legújabb kreációt, aztán persze a saját alapanyagokhoz és ízlésemhez alakítom. Igyekszem nem a megszokott ízekben gondolkodni.

Ki kóstolja meg először az új ízeket?
A kollégákon és a vendégeken tesztelek.

Sokan kérnek mentes fagyit?
Igen, egyre többen. A mi pultunkban is vannak, a legizgalmasabb talán az elefántcsont-parti kókuszpürénk, amiből cukor-, tej-, és gluténmentes fagylalt készül.

Bicajra pattan-e valaki, hogy messzebbről is átkerekezzen az önök fagyijáért?
Bár nem a kerékpárút mellett vagyunk, szerencsére sokan ellátogatnak hozzánk.

Meg lehet verni az olaszokat fagyiban?
Igen, bár nagy mestereik vannak. Ott, ahol akár három-négy generáció óta készítenek fagylaltot, hatalmas ismeretanyag és technológiai tudás halmozódik fel, nem is beszélve a kiváló alapanyagokról.

Balaton Fejlesztési TanácsBalatonBIKE365Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány