Balatoni ízek Budapesten
A Casa Christa a Time Out Marketen
Izgalmas koncepcióval nyílt meg az egykori Corvin Áruház, ma Corvin Palace első emeletén a főváros új gasztropiaca, a Time Out Market Budapest. A balatoni régiót a Casa Christa konyhája képviseli, céljuk, hogy bemutassák az alapvetően helyi alapanyagokra épülő, karakteres Balaton-felvidéki ízeket.
Nem a hagyományos értelemben vett piacról van szó, inkább egy gasztroudvarról, ahol tizenegy hazai étterem mutatkozik be az éhes vendégeknek. Az első Time Out Market több mint tíz éve nyílt meg Lisszabonban, azóta összesen tizenegy helyszínen találkozhatunk a koncepcióval, amelyhez nemrég Budapest is csatlakozott. „Nyolc fővárosi és három vidéki étterem kapott itt helyet, az egyikük a Casa Christa, amire nagyon büszkék vagyunk – mesél Forrai Miklós, aki feleségével Forrai Krisztával működteti a balatonszőlősi éttermet és az apartmanokból álló birtokot. A Time Out komoly brand, Európán kívül Ázsiában és Amerikában is jelen vannak, Magyarországon most nyitottak, és nagyon örültünk, amikor megkerestek minket. Elmondták, hogy azt szeretnék, a piac ne csak Budapest fókuszú legyen, és miután a Balaton környékén több éttermet is végigkóstoltak, minket választottak. Amikor megkérdezték, hogy csatlakozunk-e hozzájuk, azonnal igent mondtam.
A mi ízeink a Balatonról mesélnek, az étlapon többnyire klasszikus, helyi ételek találhatók, persze a séfünk által újra gondolva. Azt szerettük volna, hogy a Casa Christa élményt a budapesti vendégkör is megkóstolhassa. Hogy csak néhány kedvelt ételt említsek a Balaton hangsúlyos menüsorból: van nálunk lángos, halászlé, velős pirítós és túrós palacsinta, de nem maradhattak le az étlapról olyan ikonikus Casa Christa-ételek sem, mint a kacsamáj, a polip finomfőzelékkel vagy éppen a császármorzsa. Mostantól várunk mindenkit Budapesten is balatoni ízekkel!”