Bán Tamás - Dinasztia Cukrászda, Siófok
”Több helyről jön az inspiráció”
Milyen ízzel/ízekkel készülsz az idei versenyre?
Még nem szeretném elárulni, de idén krémfagylaltot viszek, a fő alapanyag pedig természetesen helyi, környékbeli termelőtől származik.
Honnan jön az inspiráció, figyeled a trendeket, hogy mi a divat?
Megyek a magam feje után is, de gyakran előfordul, hogy látok egy izgalmas ízkombinációt egy másik típusú ételben, vagy egy érdekes alapanyagot, és abból jön az ötlet. Azért figyelem a trendeket, szóval több helyről jön az inspiráció.
Van a fagylaltok tekintetében olyan őrület, mint mondjuk a dubaji csoki volt tavaly év végén az édességek közt?
Minket is elért persze a dubaji csoki őrület, tavaly november végén elkészült a saját verziónk táblás formában, és nagyon jó visszajelzéseket kaptunk. Mostanra a csoki nagyjából lecsengett, de év elején megcsináltuk egész torta és tortaszelet formájában is, most pedig jön a fagyi. Ez a social media hozadéka, hirtelen divat lesz valami. Ilyesmi tapasztalható a Halleluja fagylalt körül is, majd meglátjuk, lesz-e olyan siker, mint a dubaji csoki. Én azért azt szeretném, ha őrület az én egyik fagyimból lenne.
Sokan kérnek mentes fagyit?
Sok-sok éve készülni kell erre, elég érzékeny téma, nagyon oda kell figyelni, körültekintően kell tájékoztatni a vendéget. Nálunk az utóbbi években a vegánt keresik leginkább, van is többféle belőle a pultban.
Ki az első számú kritikusod, kinek a véleménye számít, ki kóstolja meg az új kreációt először?
Édesanyám nagy fagyis, egy szakmában is dolgozunk, ő Szekszárdon vezet cukrászdát, de persze a feleségem, a gyerekek, a testvérem és a kollégáim véleményére is nagyon adok.