Bodócs-Varga Mónika - Cappuccino Fagylaltozó, Balatongyörök

„Első sorban a saját ízlésem vezet”

Milyen ízzel/ízekkel készülsz az idei versenyre?

A férjemmel közösen gondolkodunk az ízekben, van egy befutónk, de még vacillálunk rajta, finomítjuk a receptet. Valószínűleg egy fagyival indulunk.

Honnan jön az inspiráció, figyeled a trendeket, hogy mi a divat?

Nem nagyon figyelem a trendeket, a saját ízlésem vezet, és azok a visszajelzések, amiket a vendégeinktől kapunk. Persze teljesen nem lehet figyelmen kívül hagyni, hogy mi a divat. Többnyire kint állok a pultban, hallom, mit keresnek, látom melyik fagyi fogy jobban, melyik kevésbé, azaz, hogy milyen irányban tudunk elindulni, ha új ízeket tesztelünk. Az ilyen benyomások alapján jönnek az ötletek.

Van a fagylaltok tekintetében olyan őrület, mint mondjuk a dubaji csoki volt tavaly év végén az édességek közt?

A dubaji és a Halleluja fagylalt nálunk is kapható, mert ahogy az előbb is mondtam, jönnek a vendégek, és gyakran keresik, amit látnak a social médiában, tévében. A Halleluja fagylalt egyfajta mogyorós íz, mégis, ha csak annyit írnánk ki, hogy mogyoróscsoki fagylalt, kevesebb fogyna, amíg tart a marketing, a reklám keltette érdeklődés. Szóval, ha ízlik, ha nem, az újdonságot egyszer mindenki megkóstolja.

Sokan kérnek mentes fagyit?

Nyolc éve vagyunk nyitva, ez idő alatt megháromszorozódott a mentes fagylaltokat keresők száma. Talán a cukormentes szorult kicsit háttérbe, de már annyiféle allergia, érzékenység van, hogy nehéz követni. Keresik a tej-, a tojás-, a laktóz-, a szója-, a gluténmentes ízeket, de vannak, akik a mogyoróra, mandulára, eperre érzékenyek. Kedvelt íz például a bueno, amit mi ostya nélkül adunk, így gluténmentes lehet.

Ki az első számú kritikusod, kinek a véleménye számít, ki kóstolja meg az új kreációt először?

A férjem és a gyerekek, mivel négyen vannak, ritka az egyetértés, mindenkinek megvan a maga kedvence. De alapvetően a férjem, aki szintén cukrász, az ő véleményére adok leginkább.

Balaton Fejlesztési TanácsBalatonBIKE365Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány