Böröczky-Asztalos Ágnes - Margaréta Fagyizó, Balatonszemes
„Nagyon önkritikus vagyok – talán túlságosan is”
Milyen ízzel/ízekkel készülsz az idei versenyre?
A pontos ízt még nem szeretném elárulni, részben azért, mert mi magunk is több ötleten dolgozunk párhuzamosan. A fejlesztési folyamat ilyenkor a legizgalmasabb: ötletelünk, tesztelünk. A döntéshez az kell, hogy mind nekünk, mind a vendégeinknek őszintén tetsszen – számunkra ez az egyetlen igazán hiteles mérce.
Honnan jön az inspiráció, figyeled a trendeket, hogy mi a divat?
Természetesen figyelem, hogy merre tart a fagylaltvilág, de nem a trendek határozzák meg, hogy milyen ízzel rukkolunk elő. Inkább a saját intuíciómra hallgatok. A Margaréta Fagyizóban mindig azt tartjuk szem előtt, hogy amit mi magunk is szívesen eszünk, az általában a vendégeink szívéhez is utat talál. A szezon nálunk húsvétkor indul, ilyenkor kezd formát ölteni az új kínálat.
Van a fagylaltok tekintetében olyan őrület, mint mondjuk a dubaji csoki volt tavaly év végén az édességek közt?
Igen, abszolút! A pisztácia fagylaltunk például évek óta a slágerek között van – mi sós sorbet formában készítjük, amit sokan kifejezetten szeretnek. Ugyanakkor folyamatosan nyitott szemmel járunk: a dubaji csokoládéfagyi vagy az újabb „angyalhaj” jelenség is elgondolkodtató. Kísérletezünk velük, de közben nem felejtjük el a saját már jól bevált ízeinket sem.
Sokan kérnek mentes fagyit?
Egyre többen és ez minket is inspirál. A mentes fagyik nálunk nem kompromisszumot jelentenek, hanem egyenrangú tagjai a kínálatnak. Büszkék vagyunk rá, hogy két alkalommal is ezüstérmet nyertünk az Év Fagylaltja versenyen ebben a kategóriában. Ilyen például a “mindenmentes” Mángó, ami egy mangó sorbet málnával rétegezve, vagy a Tökjó, egy sós tökmag sorbet, szintén málnával társítva.
Ki az első számú kritikusod, kinek a véleménye számít, ki kóstolja meg az új kreációt először?
Nagyon önkritikus vagyok – talán túlságosan is. Mielőtt bármilyen fagylalt a pultba kerülhet, átmegy a saját, szigorú mércémen. De természetesen a férjem véleménye is kiemelten fontos – igazi társ a döntésekben és az ízek végső finomhangolásában is.