Buzsics Viktor - Tejvirág Fagylaltozó, Balatonboglár

„Saját ízvilágra szabva érdemes követni a trendeket”

Milyen ízzel/ízekkel készülsz az idei versenyre?

A kiírásban fontos elem, így természetesen én is szem előtt tartom a helyi alapanyagok használatát, ebből indulok ki, de teljesen kiforrott receptúra még nincs egyik fagylalt tekintetében sem. Ami biztos, hogy az egyik íz gyümölcsös, a másik tejes fagyi lesz.

Honnan jön az inspiráció, figyeled a trendeket, hogy mi a divat?

Figyelem a trendeket, ha valamilyen újdonsággal találkozom a gasztronómia területén vagy olvasok valamiről, az is egy plusz fantáziafonalat indít el bennem, és előbb-utóbb megszületik valami belőle. Ilyen inspiráció eredménye lett például néhány éve a chilis málnafagyink is.

Van a fagylaltok tekintetében olyan őrület, mint mondjuk a dubaji csoki volt tavaly év végén az édességek közt?

Mindenki máshogy gondolkodik ebben, sokféle álláspont van, de én hiszek abban, hogyha van egy új divat, arra érdemes figyelni, azt érdemes megcsinálni, beemelni a fagylaltkészítés folyamatába. Persze minőségi alapanyagokból saját ízvilágra szabva érdemes követni a trendeket.

Sokan kérnek mentes fagyit?

Igen, sokan keresik, egyre növekvő tendenciát mutat a mentes fagylaltok világa, örülnek a vendégek, ha tudnak ezek közül is választani. Nálunk a gyümölcsösek a legfelkapottabbak a tejérzékenyek körében, de örülnek a cukormentesnek is.

Ki az első számú kritikusod, kinek a véleménye számít, ki kóstolja meg az új kreációt először?

Ha egy új ötlet megszületik, mindig hagyok neki egy kis időt, hogy megérjen. Általában én vagyok a magam legnagyobb kritikusa, aztán több oldalról is kérek véleményt: a vendégektől, a környezetemben lévő szakmabeliektől. Nagyon fontos számomra a visszacsatolás, mert a jó fagylaltélmény csak akkor működik igazán, ha mások is átélik.

Balaton Fejlesztési TanácsBalatonBIKE365Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány