Csintalan Palacsinta Jótékonysági Fesztivál

Családias hangulat, légvárak, gyermekjátékok, játszóház, gyermekkoncert és természetesen A Palacsintás király című fergeteges színházi előadás várja a látogatókat, a hagyományos és különleges palacsintákon kívül, április utolsó vasárnapján Vonyarcvashegyen. A jótékonysági rendezvényen befolyt adományokból egy különleges, befogadó játszótéri beruházást fognak megvalósítani a szervezők.

Fésűs Éva: A palacsintás király című meséjét sokan ismerik és szeretik. A könyv alapján készült színdarabot az Imre Sándor Szeretetszínház és Színműhely Vonyarcvashegy is műsorára tűzte. Ebből kiindulva született meg a gondolat, hogy a darab bemutatójának kiegészítéseként, további programelemekkel gazdagítva egy olyan családi délután kerüljön megrendezésre, ahol a szórakozás és a jótékonyság együtt van jelen. A rendezvényen befolyt adományokból és bevételből egy olyan befogadó, kombinált játszótéri elemet fognak vásárolni a szervezők, melyet az ép és a fogyatékossággal élő gyerekek is tudnak majd használni.

A kezdeményezéshez már eddig is több vonyarcvashegyi és környékbeli intézmény, civil szervezet, baráti társaság csatlakozott, de a délután folyamán az országos szinten tevékenykedő és ismert jótékonysági szervezet, a Lámpás ’92 Közhasznú Alapítvány és az alapítvány jószolgálati nagykövete, Rákóczi Ferenc műsorvezető is bekapcsolódik majd a programokba.

A rendezvényre főként a családokat és a gyermekeket várják a szervezők, nekik szeretnének kedveskedni a díjmentesen használható ugrálóvárakkal, a fa játékparkkal és az érzékenyítő kézműves játszóházzal. A délután folyamán találkozhat a közönség a színdarab jelmezes szereplőivel, Tóbiás királlyal és udvarnépével is. A színpadon fellépnek a Keszthelyi Kötélugrók, koncertet ad a Napsugár Együttes és a Zalai Balaton-part Ifjúsági Fúvószenekar. A 17.00 órakor kezdődő színházi előadást követően pedig „királyi bálon” mulathatnak majd a legkisebbek.

És mert a palacsintát mindenki szereti, a fesztiválon résztvevő csapatoknál finomabbnál finomabb palacsintákat is kóstolhatnak majd a látogatók a készlet erejéig, jótékonysági palacsintás tallér ellenében. A palacsinták közül szakértő zsűri fogja kiválasztani a legfinomabbakat és a lelkes nevezők palacsintadobó versenyen is részt vehetnek.

Az első vonyarcvashegyi Csintalan Palacsinta Jótékonysági Fesztivál 2023. április 30-án délután kerül megrendezésre a Kossuth Lajos utcai rendezvénytéren. A részvétel díjtalan, a szervezők korlátozott számban még várják lelkes palacsintasütő csapatok jelentkezését!


Forrás:
https://vonyarcvashegy.hu/

Nyitókép:
https://www.pixabay.com/

Balaton Fejlesztési TanácsBalatonBIKE365Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány