Dobos József - Erzsike Fagylaltozó, Tihany

„A legkeményebb kritikusok a lányaim”

Milyen ízzel/ízekkel készülsz az idei versenyre?

Három íz közt vacillálok, egyelőre nem tudom eldönteni, melyikkel nevezzek. Annyit elárulok, hogy az egyik kissé megosztó, mégis lehet, hogy az lesz a befutó. Úgy gondolkodom, hogy olyan ízzel szerencsésebb nevezni, ami, ha kikerül a pultba, keresett lesz a nyári időszakban, szóval a gyümölcsös verzióhoz húzok.

Honnan jön az inspiráció, figyeled a trendeket, hogy mi a divat?

Aki azt mondja, hogy a divat teljesen hidegen hagyja, az szerintem nem mond igazat, az már persze más kérdés, hogy nekem éppen ízlik-e az adott trend. Azt vallom, hogy, amit be tudok illeszteni a repertoárba, amit jónak, innovatívnak ítélek meg, azt beteszem a pultba, amit nem, azt pedig el kell engedni.

Van a fagylaltok tekintetében olyan őrület, mint mondjuk a dubaji csoki volt tavaly év végén az édességek közt?

Ahogy az előbb is mondtam, aki a felkapott dolgokkal nem számol, az szerintem nem jól gondolkodik. Nekünk is van dubaji csokink a kínálatban, ez a fagyi minden időjárásban kelendő. Szerintem a mi verziónkat jól eltaláltuk, bár például a pirított tészta számomra nem a legkedvesebb ötlet, de persze beletesszük mi is, hisz így keresik.

Sokan kérnek mentes fagyit?

A fagyizónk a 60-as évek óta működik, mi is több mint harminc éve üzemeltetjük, rengeteg régi törzsvevőnk van, akik közül sokan keresnek mentes fagylaltokat. Mindig van a pultban 8-10 féle tejmentes, 10-12 gluténmentes és 4 cukormentes fagyink, ezekben persze vannak átfedések, hiszen például egy málnafagyi glutén-, és tejmentes egyben, ha pedig cukor helyett édesítővel készítem, akkor már mindhárom allergént kizártam.

Ki az első számú kritikusod, kinek a véleménye számít, ki kóstolja meg az új kreációt először?

Az első kóstoló én vagyok, és elég elfogult vagyok magammal, úgyhogy a kritikát mértékkel adagolják a kollégák, de a legkeményebb kritikusaim a lányaim, kicsit félek is tőlük…

Balaton Fejlesztési TanácsBalatonBIKE365Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány