„Egyre többen keresik a mentes fagyikat”

Bodócs-Varga Mónika - Capuccino Fagylaltozó

A balatongyöröki Cappuccino Fagylaltozóból Bodócs-Varga Mónika a férjével közösen indul a versenyen. Ez azt is jelenti, hogy mindent többféle szempontból közelítenek meg, így nem lesz egyszerű a döntés, milyen ízekkel induljanak idén.

Milyen íz, újdonság, izgalmas fagylaltkreáció készül az idei versenyre?

A férjemmel több variáción is gondolkodunk, azt választjuk majd, amit mindketten egyformán finomnak tartunk. Mivel más-más szempontok is szóba kerülnek, egyelőre még gondolkodunk, nincs meg a két befutó íz, de a gyümölcsös és cukormentes nagyon esélyes.

A fagylaltmester szemével, milyen a jó fagyi?

Ez nagyon szubjektív, attól is függ, hogy éppen milyen hangulatom van. Vásárlóként az is számít, hogyan fogadnak a pultnál. Ha mosolyognak, kedvesek, jó élményem lesz. Persze a legfontosabb az íz, hogy számomra finom legyen. Én például nagyon szeretem a savanykásabb, vizesebb alapú gyümölcsfagylaltokat, míg a férjem a krémesebbre voksol. Mi egy-egy fagyi esetében mindig ugyanazt a receptet követjük, így megbízható a minőség és a vendégek is visszajönnek a szeretett ízek miatt.

Hol kóstolta eddig a legjobb fagylaltot?

Nehéz kérdés, hisz több mint húsz éve vagyunk a szakmában, és mindenhol kóstolunk. Azt bátran kijelenthetem, hogy a Balaton környékén nagyon finom fagyikat lehet enni, egyre több helyen találunk minőségi fagylaltot.

Mi az ön kedvenc íze?

Én a gyümölcsös ízekből a savanykásabbakat szeretem.Van nálunk egy licsifagylalt, amit a férjem az én szám íze szerint készít, az nagy kedvencem. De jöhet a pisztácia, a dió a mandula és sok más is. A fagylaltozónkban egyébként egyre többen keresek a laktóz-, tojás-, gluténmentes fajtákat is a korábbi cukormentes mellett.

Ha valaki betér egy-két gombócért, és sétálna, kirándulna még a környéken, milyen látnivalót, kedvenc helyet ajánlana?

Balatongyörökön is átmegy a bicikliút, és itt található a Szépkilátó, ahonnan csodálatos a panoráma. Jó itt kempingezni és a kisgyerekesek számára nagyon ideális a györöki strand, mert alacsony a vízszint, van homokozó, játszótér és nincs olyan tömeg mint a felkapottabb helyeken.

Balaton Fejlesztési TanácsBalatonBIKE365Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány