Fagyit a kutyusoknak? Miért ne?

Közös élmény a gazdiknak és kedvenceiknek

Azok az édesszájú gazdik, akik nem szeretnék kutyáikat kihagyni a fagyizás élményéből, és bíbelődni sem akarnak a kutyafagyi elkészítésével, menjenek el az Almádiban csaknem 30 éve működő Amaretto fagyizóba!

­Az Amaretto napi kínálatában 32-36 fagylalt szerepel, és már a kutyások számára is készülnek plusz szolgáltatással. „Mindig igyekszünk fejlődni, fontos, hogy kövessük az újdonságokat, ezért sok olaszországi fagylaltshowra, kiállításra járunk – mondja Varga Tamás cukrász, a 2023-as Balaton Fagyija választás győztese. – Egy tavalyi, nemzetközi kiállításon tűnt fel egy kisállateledeles cég újdonsága, akik kifejlesztettek egy új termékcsoportot kutyáknak: fagylaltot, illetve desszert-, és joghurtválogatást készítettek. Persze senki ne a klasszikus fagyira gondoljon, hisz az a cukor miatt nem tesz jót az állatoknak. Ezek a termékek komoly élelmiszeripari feltételeknek felelnek meg, úgy fejlesztették ki ezeket, hogy tökéletesen megfeleljenek a kutyák szervezetének.”

A kedvencek, illetve gazdáik hatféle íz közül válogathatnak, amelyeknek nagy többsége gyümölcsös: van eper, banán, málna, alma, ananászízű és vaníliás fagylalt is. Amíg a gazdi az Amarettóban fagyizik, kutyusa is elnyalhat egy nagyjából kétgombócos fagyinak megfelelő adagot. „Aki otthon szeretné elkészíteni, megteheti, akár haza is viheti tőlünk az alapanyagot, amit némi vízzel kell összekeverni és háromórás fagyasztás után már mehet is a kutya tálkájába. 1996-ban nyitottunk Almádi központjában, mindig az volt a célunk, hogy a vendégeink örömmel jöjjenek vissza hozzánk. A kutyafagyi olyan plusz szolgáltatás, ami talán egy újabb célcsoportot is kiszolgál – folytatja Tamás. – A csapatban mindenki állatbarát, eddig is odafigyeltünk rájuk. Az Amarettóban van kutyaoázis, azaz egy tálka vizet és egy kis szárazeledelt eddig is kitettünk a kutyusaikkal betérő vendégeknek. A közös fagyizás pedig még egy nagyszerű élmény a gazdiknak és kedvenceiknek.”

Balaton Fejlesztési TanácsBalatonBIKE365Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány