Festetics Imre Élményközpont Gyenesdiás

A Bakonyerdő Zrt. fő profiljai,- erdőgazdálkodás,vadgazdálkodás, fafeldolgozás-, mellett már hosszú évek óta kiemelten foglalkozik a környezeti nevelés fontosságával, és nagy szerepet szán közjóléti tevékenységének is. Az Élményközpont létrehozásával , a környezeti nevelés mellett a társaság célja volt az is, hogy a látogatók közvetlenül gyűjtsenek élményeket élő környezetükről, megismerjék a hazai erdők csülkös nagyvadfajait, és betekintést nyerjenek az őshonos, magyar háziállatok világába.

2021. évben a látogatóközpont és az állatpark megújult, valamint kialakításra került a mintegy 4,6 hektáros területen elterülő Vadfarm, ahol a Magyarországon megtalálható nagyvadak kerülnek bemutatásra. Gímszarvasokat, dámvadakat, muflonokat és vaddisznókat figyelhetnek meg a látogatók, továbbá egy hazai fajtákat felvonultató „juh fajta bemutató” kap itt helyet. A fás, erdős területen a korábbinál sokkal természetesebb környezetben figyelhetik meg a látogatók a vadakat, vadlesekről és pihenőpadokról.

Fotó: www.fiek.hu

A Természet Háza látogatóközpontban interaktív látványelemek és fotók segítik az érdeklődőket a környék élővilágának megismerésében, miközben egy akusztikus és vizuális effektekkel, és élethű, preparátumokat is tartalmazó, diorámákkal színesített kiállítás tárul a látogatók szeme elé.

Fotó: www.fiek.hu

Balaton Fejlesztési TanácsBalatonBIKE365Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány