Hakkel Zsófia - Füge Fagyiudvar és Kávézó

Teljesen új indulók

Először vesz részt a versenyben a Füge Fagyiudvar és Kávézó, amit két pár nyitott 2021-ben, Veszprémben. A párosok hölgytagjai, Hakkel Zsófia és Penovác Anna cukrászok, együtt készülnek, ötletelnek az idei Balaton Fagyijára.

Milyen íz, újdonság, izgalmas fagylaltkreáció készül az idei versenyre?

Alakulóban van még az a két íz, amivel indulni szeretnénk, egyelőre csak annyit árulnék el, hogy az egyik tejes, a másik gyümölcsalapú lesz egy kis alkoholos beütéssel.

A fagylaltmester szemével, milyen a jó fagyi?

Általában nyáron eszünk fagyit, így számomra lényeges szempont, hogy frissítő legyen, de ugyanennyire fontos, hogy milyen az állaga, a textúrája. Legyen krémes, hogy élvezettel együk.

Hol kóstolta eddig a legjobb fagylaltot?

Olaszországban kóstoltam, egy nagyon finom bergamott fagylaltot, ez egy citrusféléből készül. Azt hiszem eddig az volt számomra a top. De rengeteget kóstoltam Olaszországban, amikor egy körutazás során végig jártunk sok várost és persze sok fagylaltozót. Ettem nagyon extrémeket is, például halasat, ami elsőre elég meghökkentően hangzik, és nem is mondanám életem élményének, de izgalmas kísérlet. Ahogy érdekes volt az olívából készült fagyi is.

Mi az ön kedvenc íze?

Az én mostani kedvencem a kékszőlő fagyi, ami teljesen új íz nálunk, idén készítettük először. A fagyizónk örök közönségkedvence a pisztácia, de mivel elég változatos kínálattal készülünk minden évben, folyamatosan újítunk, a fügés-kekszes fagyit és a málnás-machateát emelném ki. Szerencsére vevők rá a vendégek, nagyon vállalkozó szelleműek.

Ha valaki betér egy-két gombócért, és sétálna, kirándulna még a környéken, milyen látnivalót, kedvenc helyet ajánlana?

A fagyizónk a centrumban található az Óváros térnél, ez pedig eleve sétálós környék, innen mindenképp élmény felmenni a Várnegyedbe, amit folyamatosan újítanak, igazán gyönyörű része Veszprémnek.

Balaton Fejlesztési TanácsBalatonBIKE365Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány