Jógázz hajón!

Mik a hírek a BAHART-nál?

Bulihajóról, varázshajóról minden bizonnyal többen halottak már, de, ha kedvünk szottyan, akár zumbázhatunk, spinningelhetünk, sőt jógázhatunk is alkonyi sétahajózás közben. Mindezt a Balatonon hullámain.

A személyhajózás – azaz a menetrend szerinti, a séta-, vagy programhajózás – általában március végén, április elején, mindig Húsvét nagyszombatján indul a Balatonon. A komp viszont télen-nyáron, szinte minden időjárási viszonyban közlekedik. A BAHART marketing vezetője, Dimb Kata örömmel számolt be arról, hogy idén nyárra a tavalyi teltházas, illetve telthajós programok miatt bővítették a kínálatot. „A buli-, és varázshajók (azaz a zenés-táncos, illetve a gyerekeknek, családoknak szórakozást nyújtó hajók) több időpontban is indulnak, és van egy új járatunk is, amelyen zenei koncertek hallhatók. De ilyen egyedi rendezvényünk a siófoki Plázzsal közös partyhajó is, aminek a jegye az afterpartyra is szól a kikötés után. Tavaly már élvezhette a közönség a Be Massive Horizonnal közös együttműködésben megvalósult naplementével végződő bulikat, amik szebbnél szebb nappali helyszíneken zajlottak.”

A BAHART sportrendezvényeket is támogat: kerékpárversenyeknél például ingyenes vagy olcsóbb kompos átjutást a túlpartra, de idén először jógahajót is indítottak. „Ezen én is részt vettem, hogy kipróbáljam, milyen egy katamarán külső fedélzetén, a szabad ég alatt jógázni. Hatalmas élmény volt, és még a motorhang sem zavart, mert direkt csendesebb fokozatra kapcsolva haladtunk a tó vizén” – meséli Kata. A nagy sikerre való tekintettel őszre is terveznek hasonlót, de aki a dinamikusabb mozgásformákat kedveli, választhat a spinning, a salsa vagy a zumba közül is.

A nyári programhajók átlagosan 200 emberrel futnak ki, egy szezonban közel 50 ezer ember szórakozhat a BAHAERT jóvoltából. A sétahajózások közül a két legkedveltebb, legforgalmasabb a Fonyód-Badacsony és a Siófok-Balatonfüred-Tihany útvonal.


Balaton Fejlesztési TanácsBalatonBIKE365Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány