Kik jutnak döntőbe az idei Év strandétele versenyen?

Balatoni Beach Food trend 2025

A tavalyi nevezési rekordhoz közelítően húsz balatoni hely nevezett, összesen 36 étel készült az idei Év strandétele versenyre. Különösen magas szám ez, ha figyelembe vesszük, hogy a nevezési feltételek alapján nemcsak egészséges, lehetőleg helyi alapanyagokból készített, de kimondottan kreatív és a strandgasztronómiát megújító ételeket is várt a versenyt kiíró Balatoni Kör, aminek tagjai július végére zsűrizték végig a nevezett ételeket.

„Idén is kifejezetten erős volt a mezőny, a már korábbi években díjazott legismertebb Beach Food helyek mellett jó néhány újabb is bizonyította, hogy a csúcsminőségben is kifejezetten erős a verseny – mondta Kardos Gábor az Év strandétele ötletgazdája. – Egyértelműen ki kell mondani, hogy ma jóval több kiváló strandbüfé és strandbisztró van a Balatonnál, illetve jobb ár-érték arányban kínálják ételeiket, mint mondjuk négy-öt éve. Az előzsűrizés folyamán átfogó képet kaptunk a nevezők alapján az adott év kínálatáról, illetve mélységében is alkalmunk van megismerni a tóparti Beach Food kínálat legjavát. Fontos aláhúzni, hogy azok is többnyire kiváló ötletekkel álltak elő, akik idén nem jutnak tovább, így érdemes jövőre újra indulniuk.”

Idén a következő kilenc balatoni hely jutott be az augusztus 6-án tartandó döntőbe (némelyikük több étellel): Balatonmáriafürdőről két hely is bejutott a döntőbe, A Pizza Sztori és a Lángos World, a lellei Bl Yachtclub, Club Tihany – Beach Grill, az alsóörsi Fogas Bisztró, a Julcsi Kalácsoda Siófok-Szabadifürdőről, a györöki Kicsi Csóka Bisztró, a gyenesdiási MóniSüti és a Szevasztok Bisztró Balatonszemesről.

És, hogy kik lesznek a díjazottak? Kiderül augusztus 7-én!

fotó: Heim Alexandra

Balaton Fejlesztési TanácsBalatonBIKE365Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány