Koncz Andrea - Sissi Kézműves Fagylaltozó, Balatonakarattya
„Alapvetően az egyedi ízekben bízom”
Milyen ízzel/ízekkel készülsz az idei versenyre?
Még abszolút tesztelés alatt vannak az ízek, több irányban indultunk el. Az lesz a befutó, amelyik ötlet ízvilága a legizgalmasabb, legfinomabb lesz.
Honnan jön az inspiráció, figyeled a trendeket, hogy mi a divat?
Többnyire a saját fejem után megyek, de persze figyelembe veszem a trendeket. Alapvetően az egyedi ízekben bízom, hisz akkor leszünk mások, mint a többiek, ha újabb és újabb dolgokat találunk ki, ha másfelé megyünk, új utakat keresünk.
Van a fagylaltok tekintetében olyan őrület, mint mondjuk a dubaji csoki volt tavaly év végén az édességek közt?
Ekkora őrület még nem volt, mint most a dubaji láz. A napokban nyitottunk, de már ott van a pultban, és napról napra egyre többen keresik.
Sokan kérnek mentes fagyit?
A tej-, és lisztmentes ízeket sokan keresik, és van nálunk 4-6 féle cukormentes fagyi is. A gyümölcsfagylaltjaink egyébként teljesen tejmentesek.
Ki az első számú kritikusod, kinek a véleménye számít, ki kóstolja meg az új kreációt először?
Saját magam, de a kollégák és a család is kóstol első körben. A legnagyobb kritikusaim talán mégis a gyerekeim.