Könnyített túrák és balatoni futamok e-bike-on

​Újabb remek biciklis program

A BalatonBike365 és a BalatonBikeTour együttműködése okán augusztus legvégén sem maradunk kerékpáros esemény nélkül. Kapolcson háromnapos e-bike fesztivált rendeznek, ahol, aki nem ismeri, most felfedezheti a környék eldugott, gyönyörű útvonalait.

Az augusztus 25-én, pénteken kezdődő program vasárnapig tart, amihez – ha valakinek nincs saját bringája – a legmodernebb kerékpárokat biztosítják a szervezők. Természetesen a gasztronómia is szerepet kap a kapolcsi e-bike fesztiválon, ahol helyi finomságokkal várják az éhes érdeklődőket.

A lényeg persze a biciklizésen van, de mindhárom napon lesz ingyenes e-bike teszt, többek között bemutatkozik a világ legkönnyebb e-MTB-je, a Scott Lumen, amit persze ki is próbálhat bárki a helyszínen.

Az elszántabbak készülhetnek az ugyancsak háromnapos nagy balatoni futamra, ami igazi kihívás lesz: több mint 260 km-en, 3700 méteres szintkülönbséggel, a Kapolcs-Keszthely-Balatonfüred-Kapolcs útvonalon.

Naponta háromszor indítanak e-bike túrát profi túravezetőkkel, saját vagy kölcsönözhető e-bike-kal, finom falatokkal és frissítővel. Könnyebb, közepes és egy komoly kihívást jelentő túra közül lehet választani, amelyek során a részt vevők a legújabb e-bike modellekkel fedezhetik fel a település környékét.

Magyarország leghosszabb gravel eseményét, a Balaton bike derbyt is kapolcsi központtal rendezik meg, ami egy balatoni terepkör lesz extrákkal, 400 km-en!

Természetesen a gyerekekre is gondoltak, számukra biciklis akadálypálya épül és lesz bringanapközi is, hogy amíg a szülők az e-bike-ot tekerik, ők se unatkozzanak. Képzett animátorokkal bringázhatnak, játszhatnak, igény esetén pedig étkezést is biztosítanak a legkisebbeknek. Kerékpárra sincs szükség, mert a Scott jóvoltából szuper gyerek bringák várnak bevetésre.

Kiegészítő programként azoknak, akik megválnának régi darabjaiktól vagy esetleg használtat keresnek, lesz e-bike outlet és használt biciklis kiegészítő börze is.

Fontos információ, hogy az esemény regisztrációhoz kötött:

https://www.balatonbiketour.com/ebike-fesztival/programok

Az ingyenes részvételhez nem kell mást tenni, mint az oldalon a végösszeg alatt a „BB365VIP” promóciós kódot megadni.

Az eseményről bővebb információ elérhető az alábbi honlapon:

https://www.balatonbiketour.com/ebike-fesztival/

Balaton Fejlesztési TanácsBalatonBIKE365Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány