Kővirág Panzió és Étterem
A Káli-medence első, és legnépszerűbb, magas minőségű étterme a Kővirág, mára fogalommá vált. A Balaton-felvidék egyik megkövesedett gyöngyszeme a romantikus kis vendéglő. A kitűnő ízléssel berendezett köveskáli Kővirág étterem remek választás egy hangulatos vacsorához. A panzió és az étterem a családias hangulatot és a minőségi vidéki vendéglátást helyezi középpontba. A hangulatos kerthelyiségben egy csodás kemencét találunk, amiben mai is finom falatok készülnek. A konyhát a magyaros ízek és a helyi alapanyagok jellemzik, de a mediterrán ízek is fel-felbukkannak. Igen, itt, amit csak lehet helyi termelőktől szereznek be, hogy még jobban át tudják adni a házias ízeket.
Érdemes előre asztalt foglalni, mert igen hamar megtelik ez a kis vendéglő. Közkedvelt találkozó hely a családok, barátok, szerelmesek körében.
A 80- as évek végétől kezdődően a világ minden tájáról érkeznek ide, sok a visszatérő vendég, mert különös varázsa van a környéknek és az étteremnek is, és mert itt azt érezhetik vendégeink, hogy mindent szívvel-lélekkel nyújtunk nekik, a frissen vágott virágokat az asztalokon csakúgy, mint a tányérokra kerülő kiváló minőségű, és különleges ízvilágú, tálalású ételeket. Nyáron hatalmas napernyő alatt ülhetnek ki a kertbe. Esténként a tücskök, kabócák ciripelése, a gyertyák fénye és a kerti fűszernövények, virágok bódító illata, az ízek harmóniája és egy-egy környékben művelt szőlőből készült bor elfeledteti velünk a világ rohanását és a mindennapi gondokat. A legnagyobb nyári nyüzsgésben is nyugalmat, békét áraszt ez a hely, ahol valóban minden gondjukat letehetik a vendégek. Télen is érdemes ide ellátogatni, hiszen ilyenkor az étterem csikótűzhelyében pattogó tűz melege mellett költhetik el ételeiket, egészen különleges hangulatban. Éttermünkben többnyire környékbeli, szezonális alapanyagokból készülnek az ételek, és gyakran megújuló étlapot írunk az étterem falán lógó táblákra. Persze akad itt olyan étel is, ami állandó. Például a híres Kővirágos túrógombóc, ami nagy népszerűségnek örvend. Letisztult, kifinomult, választékos ízvilággal dolgozunk . Figyelemmel tiszteljük meg vegetáriánus, laktót, és glutén érzékeny vendégeinket is, akik mindig találnak kedvükre való fogást. Nálunk megtalálják a tökéletes menüt a hagyományos ízek kedvelői és azok is, akik szeretik az újításokat. A bor-szortiment a környékbeli legkiválóbb borászatok tételeiből áll. A háznak saját bora is van, a Kővirág Olaszrizling, amelyet Káli Balázs borász készít Szentbékkálla napsütötte domboldalain érő szőlőből. A gyerekeket és a sofőröket pedig házi szörpök és mentás limonádé várja. Nyitva tartás - Február, Március, Április: minden hétvégén (péntek, szombat, vasárnap) 12- 21 óráig - Május, Június, Július, Augusztus, Szeptember: kedd, szerda, szabadnapok kivételével, minden nap (hétfő, csütörtök, péntek, szombat, vasárnap) 12- 21 óráig. - Október: hétfő, kedd, szerda, szabadnapok kivételével, minden nap ( csütörtök, péntek, szombat, vasárnap) 12- 21 óráig - November: minden hétvégén (péntek, szombat, vasárnap) 12- 21 óráig - December, Január: Iskolaszüneti napokon, valamint tematikus hétvégéken 12- 21 óráig ASZTALFOGLALÁSI IRÁNYELVEK: - 6 főnél nagyobb asztaltársaságot nem tudunk fogadni. - " Felnőttbarát " vacsora: Vacsorára nem készítünk gyerekmenüt. - Külön foglalás esetében sem tudunk asztalokat összetolni, egyesíteni. - Legkorábbi érkezési időpont: 12:00 - Legkésőbbi érkezési időpont: 20:00 - Becsült, ajánlott tartózkodási idő: 2 fő: 1,5 óra, 4- 6 fő: 2- 2,5 óra. - Bármely ételallergia esetén forduljon felszolgálóinkhoz bizalommal. - Kérjük vegye figyelembe, hogy a foglalást a megadott időpont után 15 percig tudjuk fenntartani. Július hónaptól, online asztalfoglalási rendszert vezetünk be, a felület beüzemeléséig asztalfoglalásokat, az étterem nyitva tartásával azonos időszakban, 11:00 órától fogadunk, a következő telefonszámon: +36 (20) 568-47-24