Levendula Ház Tihany

Levendula Ház és Látogatóközpont Tihany

A Tihany félsziget kialakulását és páratlan élővilágát bemutató interaktív kiállításon a látogatók megismerhetik a vulkánok működését, a vulkánok egykori dühöngő világát, a később megszelídült táj harmóniáját, a tihanyi emberek és a természet kapcsolatát. Betekintést nyerhetnek Tihany büszkesége, a nagy múltú, és újra az őt megillető helyre emelkedő tihanyi levendula helyi történetébe is. A szervezett kézműves foglalkozásokon a levendula felhasználásával ismerkedhetünk meg.

A levendula szerelmesei számára az ajándékbolt elsősorban tihanyi, de más nagyszerű származási helyű levendulás termékeket is kínál: levendula illóolajat és virágvizet, illatzsákokat és textileket, levendulás kozmetikumokat, szörpöket és lekvárokat, mézet és csokoládét, kávét, rozét, mézbort, pálinkát és gint, illatosítókat és fürdősót, lakberendezési tárgyakat, ékszereket, bizsukat stb. Emellett a Balaton-felvidéki Nemzeti Park egyedi ajándéktárgyai is csak itt kaphatók Tihanyban.

A Belső-tavon vezetett vízitúrák felejthetetlen hangulattal és panorámával ajándékozzák meg a résztvevőket. A túrán amellett, hogy megismerhetjük a tó élővilágát, geológiai érdekességeit és történetét, megtapasztalhatjuk a Belső tó csendjét, és élvezhetjük a víztükörről a település és a tavat ölelő dombok panorámáját. A Látogatóközpont márciustól decemberig várja a látogatókat.

Árak és nyitvatartás: https://www.bfnp.hu/hu/latogatohelyek-3/levendula-...

Balaton Fejlesztési TanácsBalatonBIKE365Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány