Magony Olivér – Pálma Gelato Fagyizó, Siófok
Ötféle ízkombináció közül dönti el, mivel indul
Milyen ízzel/ízekkel készül az idei versenyre?
Van ötlet bőven, egyelőre nem tudom, melyik kettőt nevezem be. Az első a Somlói galuska, ahogy mi szeretjük itt Somogyban, sok dióval, rumban felfőzött alkoholos mazsolával. Esélyes a Summer love fantázianevű kókuszos, fehércsokoládés fagylalt maracujás variegátóval. Amit nagyon szeretnék indítani az a Tihanyi camembert fagyi dióval, pici borssal, pöttyedt szőlővel, csopaki száraz fehér borral, de ehhez a név miatt még jóváhagyás kell kérnem, egyelőre nem válaszol a jogtulajdonos. Ha nem jön össze, csinálok másfajta camembert fagylaltot pisztáciával. Ezt már kipróbáltam, tényleg nagyon finom lett. Gondolkodom gyümölcsízekben is, az eper-lime-menta kombó fantázianeve Nyári zápor.
Honnan jön az inspiráció, figyeli a trendeket, hogy mi a divat?
Az élet inspirál, de leginkább megyek a saját fejem után. Manapság divat lett hetente új trenddel kijönni, de ezek 80%-a nem új íz, jobb lenne inkább a meglévőket tökéletesíteni. A vegán irány is előre tör, szerintem is fontos, de a legfontosabb a minőségi alapanyag, különféle kiegészítők, adalékok nélkül. Én minden tekintetben a minőségre helyezem a hangsúlyt. Igaz, ennek megvan az ára, hiszen ma minden a duplájába kerül, és ez meglátszik előbb-utóbb a fagylaltok árában is.
Van a fagylaltok tekintetében olyan őrület, mint mondjuk a dubaji csoki volt tavaly év végén az édességek közt?
Én is csinálok dubaji fagyit, igaz, drágábban adom, mert kétfajta madagaszkári csokoládét és háromféle pisztáciát teszek bele. Mégis sokan keresik és viszik, mert nagyon finom. Vannak, akik nagyon rossz alapanyagból készítik, de úgy nem érdemes. Megcsináltam a cukor-, tojás-, és gluténmentes verzióját is, imádják az emberek.
Sokan kérnek mentes fagyit?
Több mint ötvenféle cukormentes fagyink van, ilyen például a bonbonmeggy, a madártej, a mákfagyi, és csak nálam lehet kapni pirosmogyorós fagylaltot, aminek szintén van cukormentes változata.
Ki az első számú kritikusa, kinek a véleménye számít, ki kóstolja meg az új kreációt először?
Most éppen nem kóstolhatok egy betegség miatt, így a kolléganőm az első kóstolóm, de a fő kritikus én vagyok. Persze igaz a mondás, a vendég dönti el azzal, hogy melyiket viszi.