Margaréta Fagiyzó Balatonszemes

A Balaton Fagyija 2023 versenyzője

Frissítő és pikáns ízekkel készül

Frissítő és nem megszokott ízzel készül Böröczky Bence Zsolt, a balatonszemesi Margaréta Fagyizó egyik tulajdonosa. Igazán csak idén vágott bele a fagylaltkészítésbe, mivel eddig felesége látta el finomságokkal a vendégeket.

Milyen ízekkel készül az idei versenyre?
Két sorbet fagyival készülök. Az egyik egy könnyed frissítő íz, a másik pedig egy nem mindennapi fűszerezésű fagylalt lesz.

Honnan jött az inspiráció, és mennyire számít, hogy szereti-e az adott ízt?
Fontos, hogy szeressük, amit készítünk, de mindig keressük az újdonságokat is, a különleges ízeket, ízkombinációkat. Szeretünk a környékbeli termelőkkel együtt dolgozni, így ennél a két fagylaltnál is szem előtt tartottuk ezt a szempontot.

Ki kóstolja meg először az új ízeket?
Természetesen Ági, a feleségem. 2015 óta készítünk fagylaltot, ő a cukrászunk, de most fontosabb „munkája” akadt, mert az öt hónapos kislányunkkal lesz otthon a nyáron. A fagylaltkészítés nagyját megtanította, és közösen is végeztünk szakmai tanfolyamokat, így idén rám hárul a feladat, végre én is megmérettethetem magam egy versenyen.

Sokan kérnek mentes fagyit?
Sajnos egyre több embernek van ma valamilyen ételintoleranciája. Én is laktózérzékeny vagyok, többek között ezért készülök két sorbet fagyival. A fagyizónkban odafigyelünk az allergénekre, ritka, ha valaki nem tud nálunk fagyizni. Büszke vagyok a feleségemre, aki tavaly az Év fagylaltja versenyen második lett a „mindenmentes” kategóriában a Tök jó nevű málnás tökmag fagylaltjával.

Bicajra pattan-e valaki, hogy messzebbről is átkerekezzen az Önök fagyijáért?
Bicikliút mellett vagyunk, úgyhogy sokan jönnek hozzánk messzebbről is, ebben nagy segítség a BalatonBike365 applikációja.

Meg lehet verni az olaszokat fagyiban?
Nem kérdés, hiszen a magyarok is ott vannak a nagy versenyeken. Elég csak Fazekas Ádám világbajnoki címére gondolni.

Balaton Fejlesztési TanácsBalatonBIKE365Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány