Maurer Attila - Szöszi Cukrászda, Alsóörs
„Leginkább a gyerekek véleményére adok, ők megmondják az igazat”
Milyen ízzel/ízekkel készülsz az idei versenyre?
Mi hagyományos kézműves fagylaltokat kínálunk, a vendégeink többsége is a nagymamám receptje szerint készült puncsfagyit, csokoládét, vaníliát keresi leginkább. Persze vannak újabb ízek is a pultban, nem kerüljük ki a trendeket sem. A mostani versenyre is valamilyen klasszikussal indulok: az egyik fagylalt alapja a karamell lesz, a másiké egy olyan gyümölcs, ami itt Alsóörsön, illetve a térségben terem.
Honnan jön az inspiráció, figyeled a trendeket, hogy mi a divat?
Fele-fele arányban megyek a saját fejem után és figyelem az újdonságokat is, próbálok azonosulni a trendekkel.
Van a fagylaltok tekintetében olyan őrület, mint mondjuk a dubaji csoki volt tavaly év végén az édességek közt?
Szinte mindenhol kapni dubaji csokit fagylaltban is, és bár eleinte nem akartam árulni, rábeszéltek, és szinte mindent kiváltott. Mi egész évben nyitva tartó cukrászda vagyunk, a fagyiszezont március közepén kezdtem, és az látszik, hogy a top ízeinket, amikből napi 2-3 tégely fogyott, most uralja a dubaji csoki.
Sokan kérnek mentes fagyit?
Van a kínálatban mindig, hisz ez ma már elengedhetetlen. Vannak tejes és vizes alapú fagylaltok, az érzékenységgel küzdő vendégek is találnak maguknak kedvükre valót.
Ki az első számú kritikusod, kinek a véleménye számít, ki kóstolja meg az új kreációt először?
Saját magam, de persze a családban is szoktam kóstoltatni. Leginkább a gyerekek véleményére adok, ők mindig megmondják az igazat.