Olvad a szájban, ínycsiklandó és kék!
Már a Balaton sütije miatt is érdemes a magyar tengerhez jönni
Szeptember 27-e óta kapható, egyelőre nyolc balatoni cukrászdában a Segreto di Otello desszert. Helyi alapanyagokból készül, amelyek közül hangsúlyosan jelenik meg benne az otelló szőlő, a szeder és a málna.
Az „1000 indok az őszi Balaton mellett” kampány újabb, ezúttal kulináris élményt nyújtó állomása egy igazán ínycsiklandó sütemény, amellyel a keszthelyi Segreto Cukrászat rukkolt elő a Magyar Cukrász Ipartestület hathatós támogatásával. Princzinger Péter, a VisitBalaton365 ügyvezetője azért kezdeményezte a projektet, hogy az utazók újabb motivációt kapjanak azért, hogy megismerjék a Balatont, és akár egy falatból is érezzék mennyire szerethető és izgalmas úti cél a tó és környéke. „Nem csak egy íze van Balatonnak, ahogy nem csak egyetlen szezonra, a nyári időszakra korlátozódik ennek a turisztikai desztinációnak az egyedisége. Egy szép őszi napon is érdemes errefelé kirándulni, akár kerékpárral is, és egy finom ebéd után mostantól a Balaton sütije elfogyasztása is tökéletes kikapcsolódás minden korosztálynak. A visitbalaton365-ön ehhez 1500 szolgáltatót és eseményt találnak az érdeklődők, a weboldalon keresztül minden felhasználó megtervezheti, személyre szabhatja az utazását, a felület segíti a balatoni vendégélményt a lehető legsokoldalúbb módon maximalizálni.”
Visszatérve a Balaton sütijéhez, a harmonikus ízvilágú desszert a mai kor követelményeinek is megfelel, megjelenésében a modern, nemzetközi cukrászatot képviseli. Erdélyi Balázs, a Magyar Cukrász Ipartestület elnöke szerint a sütemény külső megjelenésében is elegánsan idézi a Balatont, ízvilágában pedig olyan helyi alapanyagoké lett a főszerep, mint a mandula, a mogyoró, a málna, a szeder és az otelló szőlő. „Bízom benne, hogy sokan csatlakoznak a kezdeményezéshez és egyre több helyen kínálják majd a kollégák a Balaton sütijét a tó körül, vagy akár országszerte, hisz minden rendezvénynek méltó kisérője lehet ez a különleges desszert.”
Karádi Szabolcs, a Segreto Cukrászat tulajdonosa is hisz a négyévszakos Balaton elgondolásban. „Süteménykínálatunkban az év minden szakában megvannak a szezonális kedvencek: tavasszal az eper, nyáron a levendula, ősszel a szőlő, a gesztenye, a mandula, a mogyoró, míg a téli hónapokban a mák és a dió a legjobban fogyó alapanyag. Nagy öröm számunkra, hogy a Segreto di Otello desszertünk méltó a Balaton sütije 2024 címre.”
„Igazi kihívás és egyben örömmunka is volt ennek a süteménynek az elkészítése – árulta el Farkas Bernadett, a Segreto főcukrásza. Az volt a célom, hogy színben, ízvilágban egy Balatont idéző desszertet alkossak. A sütemény tetején a kék tükörglazúr a vizet ábrázolja, a borítása bársonyfújás, ez szimbolizálja a balatoni szelet, az íze pedig az őszi balatoni szüreteket idézi fel.”
A Segreto di Otello, azaz a Balaton sütije 2024 desszert szeptember 27-től kapható az alábbi helyszíneken:
· Hévíz: Macchiato Caffe, 8680 Hévíz, Széchenyi u. 7.
· Keszthely: Segreto Cukrászat Mintabolt, 8360 Keszthely, Tomaji sor
· Zalakaros, Segreto Caffe, Zalakaros, Termál út 4.
· Székesfehérvár: Orange Cafe & Bar – 8000 Székesfehérvár, Palotai út 1. (Alba Pláza - Mozival szemben).
· Balatonfüred: Dzsembori Kávézó & Reggeliző – 8230 Balatonfüred, Széchenyi István u. 55.
· Zalaegerszeg: Joy Café – 8900 Zalaegerszeg, Stadion u. 5.
· Fonyód (hétvégén van nyitva): Béla Café & Lounge – 8640 Fonyód, József Attila u. 1.0
· Balatonalmádi (hétvégén van nyitva): Patika Bar&Coffee – 8220 Balatonalmádi, Baross Gábor út 25.