Papp Balázs - Mester Cukrászda, Marcali
A komplett személyzet teszteli az új ízeket
Milyen ízzel/ízekkel készülsz az idei versenyre?
Az biztos, hogy kétféle fagyival megyünk, de még nem tudom biztosan, milyen ízek lesznek. A napokban ugyanis lesz még egy bécsi fagylaltverseny, most arra készülök. Utána viszont gőzerővel nekiállunk az idei Balaton Fagyija versenynek.
Honnan jön az inspiráció, figyeled a trendeket, hogy mi a divat?
Van jó pár külföldi neves cukrászda, amelyekre odafigyelek, egy-kettővel szorosabb kapcsolatom is van Olaszországban. Érdemes megtudni, náluk mi a felkapott, milyen új ötlet, új íz kerül a repertoárba, azokból én is merítek. Aztán az itthoni visszajelzések alapján döntöm el, mi kerüljön közülük a pultba, mert nem biztos, hogy ugyanaz működik nálunk is. Az örök klasszikus persze a csoki, a vanília, az eper és a citrom, de idén a dubaji csoki is nagy sláger lett. Évek óta van nálunk egy ehhez hasonló, étcsokis-pisztáciás fagyi, és most a kettő fej fej mellett fogy, nem esett vissza a forgalma, ha kitesszük, pillanatok alatt elfogy. A tavalyi Év Fagylaltja versenyen pedig két díjat is kaptunk egy sárgabarackos ízzel, az is nagyon keresett.
Sokan kérnek mentes fagyit?
Igen, nagyon is. A glutén-, a laktóz-, és a cukormentes is keresett. Mivel 36 féle fagylaltot árulunk, mindenki megtalálja a kedvére valót.
Ki az első számú kritikusod, kinek a véleménye számít, ki kóstolja meg az új kreációt először?
A komplett a személyzet, és nem vagyunk kevesen. 26 alkalmazottunk van, ha elkészül az új íz, körbe üljük a tégelyt és mindenki elmondja a véleményét. Annyit mondhatok, hogy senki nem kényszerből jön kóstolni…