Penovác Anna - Füge Fagyiudvar és Kávézó, Veszprém
„Nagy kihívás, hogyan lehet az ismert alapanyagokat izgalmasan feldolgozni”
Milyen ízzel/ízekkel készülsz az idei versenyre?
Több ötletünk is van, de nem dőlt el, melyik lesz az, amelyikkel indulunk. Sokat gondolkoztunk azon, hogy mi legyen az a Balatonhoz köthető alapanyag, ami beépül a fagylaltokba, hiszen a legtöbbet már sokszor sokan felhasználtak. Mi a minél különlegesebb felhasználási módot keressük. A levendula például nagyon érdekel, annak ellenére, hogy lerágott csont. Nagy kihívás, hogyan lehet izgalmasan feldolgozni. A másik alapanyag a kecskesajt, illetve szeretnénk igazi nyári, tóparti strandhangulatot teremteni esetleg egy sörös fagyival.
Honnan jön az inspiráció, figyeled a trendeket, hogy mi a divat?
Figyelem persze, sokszor egyébként nagyon apró dolog, amiből kiindulok, mondjuk meglátok egy érdekes színösszetételt és az elkezd mozgatni, ahhoz próbálok kitalálni egy ízvilágot. A versenyt azért szeretem, mert közös program számunkra a bátyámmal és a sógornőmmel, így hárman vagyunk tulajdonosok a Fügében, és ez ilyenkor csapatépítő program is. Jól tudunk együtt dolgozni, egymás ötleteit építgetjük és fűzzük tovább.
Van a fagylaltok tekintetében olyan őrület, mint mondjuk a dubaji csoki volt tavaly év végén az édességek közt?
Vannak slágerízek, amiket azért készítünk, mert ráharapnak az emberek. A dubaji csoki pont ilyen, ezért figyelembe vesszük mi is a trendeket, hisz nekünk is jó, ha olyan fagyi készül, ami bevonzza az embereket. Egyre divatosabb mostanában például a macha tea is.
Sokan kérnek mentes fagyit?
Egyre többen, nálunk a cukormentest keresik a legtöbben, illetve a vegán fagyikat. Ez is kihívás, hogy az intoleranciával küzdőknek is tudjunk izgalmas ízeket adni.
Ki az első számú kritikusod, kinek a véleménye számít, ki kóstolja meg az új kreációt először?
A csapat másik két tagja, de talán igazából az apukám.