Pingvin Fagyizó és Cukrászda Balatonmáriafürdő

A Balaton Fagyija 2023 versenyzője

Izgalmas ízekkel készül a versenyre

A Balatonmáriafürdőn található Pingvin Fagyizó és Cukrászda vezetője Wilhelm Dávid azt mondja, leginkább időjárásfüggő, hányan mennek fagyizni a szezonban. Náluk a mogyoróból, tonkababos szederszószból és csokoládé ropogósból készült Piemont királya a favorit, amivel 2019-ben nyert versenyt.

Milyen ízzel/ízekkel készül az idei versenyre?
Két fagyival is kísérletezem, az egyik egy helyi pincészettel együttműködve badacsonyi borral készül, a másik remélem hatalmas robbanás lesz, most csak annyit árulok el, hogy izgalmas alapanyagra számíthatnak a fagyikedvelők.

Honnan jött az inspiráció, és mennyire számít, hogy szereti-e az adott ízt?
Egy vacsoraesten kóstoltam egy desszertbort, és azonnal mondtam is a feleségemnek, hogy ebből bizony versenyfagyi lesz.

Ki kóstolja meg először az új ízeket?
Mivel a kislányom még csak hét hónapos, a feleségem tesztel.

Sokan kérnek mentes fagyit?
Kapható nálunk két cukormentes fagylalt, de a banán és a kókusz kivételével az összes gyümölcsfagyi tejmentes. Keresik is ezeket.

Bicajra pattan-e valaki, hogy messzebbről is átkerekezzen az önök fagyijáért?
Az elmúlt évek sikerei miatt egyre többen látogatnak el hozzánk, hogy megkóstolják desszert különlegességeinket. A bicikliút előttünk megy el.

Meg lehet verni az olaszokat fagyiban?
Aki félkész-, vagy készterméket használ a fagylaltjaihoz, az 90%-ban olasz alapanyaggal dolgozik. Szerintem a franciák is nagyon erősek, de az olaszoknak jobb a marketingjük. A hazai fagyi egyébként kiemelkedő, mi például magunk készítünk mindent, azt ajánlom, kóstolják meg, nem fognak csalódni!

Balaton Fejlesztési TanácsBalatonBIKE365Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány