Pünkösdkor is tarolt a Balaton Fagyija

Egész évben kint lesz a pultban

Hosszú sor kígyózott a balatongyöröki Promenád Kávéháznál a pünkösdi hosszú hétvége minden napján. Nem csak a nyári időjárás vitte oda a vendégeket, de az elhíresült, Balaton Fagyija nyertes diós-fügés fagylaltkreáció is.

"Igazi turisztikai vonzerővé nőtte ki magát a balatoni fagylalt, komoly reklámértéke lett a régió számára - mondja Fekete Tamás, a Balatoni Turizmus Szövetség alelnöke. - Sokaknak akár önálló kirándulós program "elugrani" a tóhoz és megkóstolni mondjuk az adott év nyertes ízeit. Tavaly több tízmillió forint értékben jelentek meg tudósítások az eseményről a médiában, idén pedig ez az egyik fókuszpontja a Nyitott Balaton akciónak."

Vadócz Jenő fagylaltmester arról számolt be, hogy töméntelen mennyiség fogyott a Balaton Fagyijából, rengetegen utaztak Budapestről, Pécsről, Szombathelyről is Balatongyörökre kimondottan azért, hogy megkóstolják. „Eddig csak pozitív visszajelzést kaptunk, szerencsére nagyon szeretik – mondja Vadócz Jenő. – Aki eddig nem tudta megkóstolni sem maradt le semmiről, mert az biztos, hogy egész nyáron kint lesz a pultban. Most pénteken pedig a kecskemétiek nyalhatnak bele, ott tartják ugyanis az Év Fagylaltja versenyt, ahová mi is beneveztünk, és ahol lesz egy külön vitrin a versenyfagylaltok számára. Aki szeretné itt megkóstolhatja, mert a versenyre készített ízek mellett természetesen visszük a Balaton Fagyiját is.”

Balaton Fejlesztési TanácsBalatonBIKE365Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány