Sissi Kézműves Fagylaltozó Balatonakarattya
A Balaton Fagyija 2023 versenyzője
A testesebb, krémesebb, lágyabb a favorit
Koncz Andrea méltán lehet büszke az elmúlt évek eredményeire: 2021-ben és tavaly öt díjat is besöpört. Vajon idén hogy alakul számukra a verseny?
Milyen ízzel/ízekkel készül az idei versenyre?
Tavaly mi nyertünk, és a szabály szerint idén zsűrizni kellett volna, de nemrég kiderült, hogy ismét nevezhetünk, így most gőzerővel dolgozunk az új fagylaltkreáción.
Honnan jött az inspiráció, és mennyire számít, hogy szereti-e az adott ízt?
Az, hogy én mit szeretek, kevéssé számít, erre jó példa a nálunk közkedvelt balzsamos sült áfonya lágy kecskesajttal, amit négy díjjal is jutalmaztak, de ez nem az én ízvilágom, ha ki kell emelnem egy kedvencet, az számomra a kókusz.
Ki kóstolja meg először az új ízeket?
A kollégák és persze a család. A férjem és a két lányom a legnagyobb kritikusaim.
Sokan kérnek mentes fagyit?
Cukormenteset a legtöbben inkább „divatból” kérnek, az egészséges életmód miatt. A glutén és tejmentességre azonban figyelni kell. A kedvencek egyébként a klasszikus csoki-vanília mellett a gyümölcsfagyik és a különlegességek, mint például a tavalyi Balaton Fagyijának díjnyertese, az Eszterházy Epercsoda levendulával.
Bicajra pattan-e valaki, hogy messzebbről is átkerekezzen az önök fagyijáért?
Sokan felkeresnek minket távolabbról is, de mivel közel van hozzánk a bicikliút, sokan betérnek a kerekezők közül is.
Meg lehet verni az olaszokat fagyiban?
Azt gondolom, van néhány kimagasló minőségű fagylaltot gyártó kolléga Magyarországon, akik felvehetik a versenyt az olasz fagylaltmesterekkel is. Ez azonban szubjektív műfaj. Az olasz fagyi más struktúrájú, mint amit itthon szívesen kóstolunk. Nálunk a testesebb, krémesebb, állagú, míg Olaszországban a vizesebb alapú, sorbet típusú fagylaltok a jellemzőbbek.