Sütemény és bor találkozása a Bergmann Cukrászdában
Különlegesen édes hétvége Füreden
Három új süteményt készítenek a november 28-30-i hétvégére Balatonfüred egyik patinás cukrászdájában, a Bergmannban. Különlegességük, hogy a finomságoknak egy izgalmas badacsonyi borfajta ad új aromát.
Borkóstolóval és persze finom sütikkel vár mindenkit november utolsó hétvégéjén a Bergmann Cukrászda. „A péntek este borkóstolóval indul, mi pedig az eseményre megálmodtunk három régi-új süteményt, amelyeket a 2025-ben hungarikummá választott badacsonyi Kéknyelűvel készítünk el – mondja Bergmann Márta. – Fontosak a hagyományok, a helyi értékek, és az is, hogy a Balaton ne csak a nyári szezonról szóljon. Éppen ezért nálunk már visszatérő gondolat, hogy az őszi-téli időszakban is különleges programokkal várjuk a vendégeket. Volt és lesz is itt könyvbemutató, társasjáték-délután, januárban rock and roll party élő zenével és februárban emlékezetes Valentin nap.
Visszatérve a mostani eseményre, az ötlet úgy indult, hogy mivel a csopaki, füredi borokat a környékbeliek mind jól ismerik, be szerettük volna mutatni a badacsonyi régiót is a vendégeinknek. A Kéknyelű hungarikum, erről majd az Éliás és a Jakab Pincészet borászai mesélnek, elöljáróban csak annyit, hogy azért is különleges ez a szőlőfajta, mert csak a Badacsonyban terem.
A három sütemény, amit ezzel a borral készítünk a következők: egy tejszínes borkrémmel töltött rolád, ami egyébként klasszikus sütemény volt 40-50 éve. Mi most felélesztjük és kicsit újragondoljuk ezt az édességet. Lesz képviselőfánk, amibe kéknyelűvel ízesített krémet teszünk, és készítünk egy szőlődesszertet is. Fontos tudni, hogy ezek a sütik csak három napig lesznek elérhetőek a Bergmann Cukrászdában, de aki hungarikumra vágyik, nálunk mindig megkóstolhatja az eredeti recept alapján sütött Dobos tortát és a Pozsonyi kiflit.”


