Sütibolt Keszthely

A Balaton Fagyija 2023 versenyzője

„Vállalom, ami nekem ízlik”

Bár a keszthelyi Sütibolt nincs a kerékpárút mellett, Németh Béla balatongyöröki üzletébe sokan betérnek biciklivel is. Nemsokára mindkét helyen kapható lesz a két új kreáció, ami a Balaton Fagyija versenyre készül.

Milyen ízzel/ízekkel készül az idei versenyre?
Még tökéletesítem az ízeket, de ez még legyen egyelőre titok, mert a szabályzat szerint a verseny napján kell a végleges receptúrát leadni. Természetesen vannak favorit ízeim, de bármelyik percben jöhet egy új ötlet, ami felülírja az addigi munkát.

Honnan jött az inspiráció, és mennyire számít, hogy szereti-e az adott ízt?
A mostani verseny kiírásában megvolt adva, hogy fókuszáljunk a helyi és régiós ízekre, alapanyagokra, de általában a saját fantáziámban bízom. Lehet persze inspirálódni másoktól is, de másolni nincs értelme. 35 éve foglalkozom fagylaltkészítéssel, így elmondhatom, hogy van már tapasztalatom az ízkombinációk terén. Olyan ízzel eleve nem kísérletezem, ami távol áll tőlem.

Ki kóstolja meg először az új ízeket?
Először és másodszor is magamon tesztelek. Ízek terén bízom magamban. Vállalom, ami nekem ízlik.

Sokan kérnek mentes fagyit?
A kínálatunkban van egy-két vegán fagyi, a gyümölcsösek 99%-a laktózmentes, de nincsenek nagyon különleges kívánságok a vendégeink részéről.

Bicajra pattan-e valaki, hogy messzebbről is átkerekezzen az önök fagyijáért?
Keszthelyen elkerül minket a kerékpáros turizmus, de a györöki üzletünkbe betérnek,mert ott megy a bicikliút.

Meg lehet verni az olaszokat fagyiban?
Természetesen. Sokat jártam Olaszországban, sok helyen kóstoltam fagylaltot, de szerintem a magyar szakemberek fagyijának minősége nem sokban tér el az ottanitól.

Balaton Fejlesztési TanácsBalatonBIKE365Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány