​Újítások a Balaton Soundon

Hatalmas, 60 méter magas, 10 méter széles ledfallal várja a látogatókat a Heineken Balaton Sound idei nagyszínpada, rajta lenyűgöző kreatív tartalom – ez az egyik újítás az idei fesztiválon.

A nemzetközi és hazai rendezvényeken, fesztiválokon felkapott trend a vizuális technikák használata, ám a Balaton Sound nagyszínpadának látványos megújítása itthon, szabadtéren egyedülálló. „A közönség és a sajtó szerint is lélegzetelállító vizuális élményt nyújt, a hatalmas ledfalon megjelenő kratív tartalom, amely minden nap kiegészül tűzijátékkal és egy drónshow-val, a fő fellépő után – mondja Filutás Anna, a Balaton Sound projektvezetője. – Idén a lokáció adottságait is szerettük volna jobban kihasználni, fejlesztettük a vízparti létesítményeket, beach funkciókkal láttuk el ezeket a szakaszokat, napágyakat, napernyőket telepítettünk, kis DJ-pultokról szól a zene napközben, nagyon népszerű az idelátogatók közt.”

Az idei, négynapos Sound szerdán kezdődött, az utolsó fellépőket holnap este láthatja a közönség. „Az én egyik személyes kedvencem az élő legenda, Carl Kox játszott csütörtökön, hatalmas szettet nyomott, de hasonlóan nagy élmény volt az első napi Masquerade take over est, ez azt jelenti, hogy minden nap más nemzetközi brand érkezik az erre a programsorozatra épített Fusion színpadunkra különböző zenei stíkusokat képviselve. Ma a nagy visszatérő, Armin van Buuren játszik majd, akinek van már helyi kötődése is, mert 2019-ben velünk ültetett fát Zamárdiban. Szombatra ajánlom a Soundon újdonságnak számító hard style stílus holland DJ-inek fellépését.”

Bár pontos szám még nincs, hisz valamelyest az időjárás és a hétvégi napi jegyet helyszínen vásárlók is befolyásolják, milyen létszámmal zár a Balaton Sound, az az elmúlt évek alapján elmondható, hogy nagyságrendileg 120 ezer ember látogat el a fesztivál programjaira a négy nap során.

„Az esemény élénkíti a helyi gazdaságot is, hisz a szolgáltatók, a vendéglátással, szálláskiadással, taxizással foglalkozó vállalkozók ilyenkor jelentős plusz bevételhez jutnak – teszi hozzá Fekete Tamás, a Balatoni Turizmus Szövetség alelnöke. – Egy ilyen, nemzetközi szinten is jegyzett rendezvénynek ráadásul hatalmas kampányereje lehet, hisz felhívja a figyelmet a balatoni régióra, mint turisztikai desztinációra. Rengeteg olyan fiatal érkezik, akik, ha nem lenne a fesztivál, nem feltétlenül Magyarországot választanák a kikapcsolódás célpontjául. Így azonban megismerhetik, megszerethetik, és akár visszatérő vendégek is lehetnek a Balatonnál.”

Balaton Fejlesztési TanácsBalatonBIKE365Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány