Vadócz Jenő - Promenád Kávéház, Balatongyörök

„Figyelem az íztrendeket, de nem kell beállni a sorba”

Milyen ízzel/ízekkel készülsz az idei versenyre?

Félig-meddig még titkos, az biztos, hogy lesz tejes alapú és sorbet is. A helyi alapanyagok idén is fontosak csakúgy, mint tavaly a Balatoni mámor esetében. A sorbet névválasztásának lesz egy különleges, mesés, játékos története, majd kiderül május 9-én, a versenyen.

Honnan jön az inspiráció, figyeled a trendeket, hogy mi a divat?

Nem foglalkozom igazán a trendekkel, a saját fejem után megyek, de a Balaton Fagyija versenyen ez amúgy is kötöttebb. Minden esetre figyelem az íztrendeket, de nem kell beállni a sorba, én mindig próbálom a saját ötleteimet megvalósítani.

Van a fagylaltok tekintetében olyan őrület, mint mondjuk a dubaji csoki volt tavaly év végén az édességek közt?

Van, de ahogy az előbb mondtam, nem kell mindenbe beleállni. A bonbonoknál, szaloncukornál használtuk, de a fagyiba nem ültetem át, szeretnék egyedi maradni és önmagamat adni. Vannak trendek, és persze a vendégek is keresik az újdonságot, de nem várják el, hogy például rózsaborsos karamellfagyit készítsünk. Idén is lesznek azért újdonságok, például krémsajtos diófagylalt, karamellizált pekándió szórattal és vilmoskörte öntettel, vagy joghurtfagyi meggyel és karamellizált mandulával, és még rengeteg minden. Ami még biztos, hogy a tavalyi Balaton Fagyija nyertes diós-fügés Balatoni mámornak is állandó helye van a pultban.

Sokan kérnek mentes fagyit?

Mivel a Promenádban nem nagy a pult, ritkán található meg a hozzáadott cukormentes fagylalt, de idén nyitunk egy új fagylaltozót a györöki strandon, ahol kétféle mentes fagyival készülünk.

Ki az első számú kritikusod, kinek a véleménye számít, ki kóstolja meg az új kreációt először?

A kollégáim.

Balaton Fejlesztési TanácsBalatonBIKE365Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány