Wilheim Dávid - Pingvin Fagyizó és Cukrászda, Balatonmária
„A letisztult ízek híve vagyok”
Milyen ízzel/ízekkel készülsz az idei versenyre?
Már van ötletem, de még nem alakult ki a végleges kreáció. Annyit elárulok, hogy valószínűleg mindkét fagylalt alapja gyümölcs lesz. Az egyik igazán különleges, fanyarabb ízvilágú és fűszerezésű.
Honnan jön az inspiráció, figyeled a trendeket, hogy mi a divat?
Inkább a saját fejem után megyek, a letisztult ízek híve vagyok, például a mák vagy a tejberizs fagylaltot tisztán, a klasszikus recept mentén csinálom. Volt már azért alkoholos fagyim is, tavaly nagy sikere volt például a gintonic vagy az aperol spricc ízeknek.
Van a fagylaltok tekintetében olyan őrület, mint mondjuk a dubaji csoki volt tavaly év végén az édességek közt?
Azt mi sem tudtuk kihagyni, de különlegességként fehércsokival csináltuk. Számomra fontos a színezék-, és adalékmentesség, a dubajinál is magam pirítottam, készítettem elő a pisztáciát, próbálok ebben is egyéni, egyedi lenni.
Sokan kérnek mentes fagyit?
Nem nagy a fagyis pultunk, így maximum kétféle mentes ízünk van. Azon mindig csodálkozom, amikor valaki cukormentes fagylaltot kér, de édes tölcsérben eszi, vagy a gyümölcs sorbet-hoz tejszínhabot kér. Persze van, aki érzékeny a különféle összetevőkre, de sokan „csak” egészségtudatosabban szeretnének étkezni, és ebbe a sorba kerül bele a fagyi is.
Ki az első számú kritikusod, kinek a véleménye számít, ki kóstolja meg az új kreációt először?
Mivel enni nem nagyon szeretem a fagylaltot, csak készíteni, az első számú kóstoló a feleségem.