Ahol minden a tojásról szól

HashtEGG Kalandpark

Hogy milyen beülni egy hatalmas serpenyőbe, vagy hogy néz ki egy gigantikus tojás? A siófoki HashtEGG-ben kreatív, bolondos és kalandos élményeket ígérnek óvodásoknak, kisiskolásoknak és persze a szüleiknek is.

Az univerzum lEGGszenzásciósabb kalandparkjaként hirdetik azt a játszóházat, ami tavaly nyílt, és amely küldetésének tartja a tojás „rehabilitációját.” Húsvét közeledtével mi is lenne ennél izgalmasabb téma? „Még a ’70-es években terjedt el az a tévhit, hogy a tojás nagyon megemeli koleszterinszintet. Bár mára megdőlt ez a nézet, a tojásfogyasztás népszerűsítése nagyon fontos. Mi is ezzel a célkitűzéssel álmodtuk meg ezt a kalandparkot – mesél Molnár Éva az ötlet kitalálója. ­– Itt tényleg minden a tojásról szól, és nem csak gasztronómiai szempontból. Rengeteg érdekes információt szedtünk össze például az építészet, a képzőművészet vagy az irodalom területéről. A tojásmotívum az elmúlt évszázadokban igencsak foglalkoztatta a művészetet, sok alkotáshoz adott ihletet. Persze szem előtt tartjuk mi is az edukációt, azaz, hogy megtudják az idelátogatók hányféle nyomelem, vitamin, tápanyag van egy tojásban, mert azt reméljük, hogy a gyerekek is többször választják majd ezt az ételt, mint mondjuk egy gyorsétterem ajánlatát vagy egy zacskó chipset. Az elmozdulást azonban nem didaktikus eszközökkel szeretnénk elérni, hanem játékosan, kedves élményekhez kötve.”

Az óvodás-, és iskoláskorú látogatókat nemcsak a szülők, nagyszülők hozzák el, Éva nagyon örül annak is, hogy a HashtEGG regionális szinten is ismertté vált a pedagógusok körében. Tavaly május óta 1500-an jöttek gyerekcsoporttal, és vettek részt a kalandpark szupertojás kurzusán. Egy-másfél órában élményedukáció formájában keltik fel a kicsik figyelmét, a csoportfoglalkozások végén pedig közösen készítenek egyszerűbb tojásos fogásokat, amiket persze meg is esznek helyben tízóraira vagy uzsonnára. „Ezután jöhet a játék, így lesz csaknem háromórás a program – folytatja Éva. – Van egy kabalafiguránk is, Toyee, aki nagyon népszerű a gyerekek körében. Büszke vagyok rá, hogy a HashtEGG Kalandpark koncepciója agrármarketing díjat nyert, a KKV szektorban kaptunk aranyminősítést. Remélem, hogy ezzel a turizmusba is beilleszthető programmal sok új látogatót vonzunk, és azok közül is egyre többen eljönnek hozzánk, akik strandolni, pihenni jönnek Siófokra, és egy jó kis strand utáni, minőségi élményekben gazdag időtöltést, szórakozást keresnek.”

És hogy mi volt előbb: tyúk vagy tojás? Talán kiderül a csaknem háromórás program végére…

Balaton Fejlesztési TanácsBalatonBIKE365Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány