Éjjel-nappal Balaton – vasúton

​Mik azok a Bagolyvonatok?

Egy jó buliba hívnak, vagy rég várt koncert van négy faluval arrébb? Semmi gond! A Balatonnál a vasúti közlekedés éjszaka sem áll le. Non-stop Bagolyvonatokkal közlekedhetnek az éjszakai kalandorok, így biztonságosan, kényelmesen és kedvező áron lehet hazautazni egy-egy kiadósabb parti után.

Nem csak a Balaton-parti települések állnak ilyen módon éjszaka is összeköttetésben, hisz a Déli pályaudvar és Keszthely között a nyári időszakban kétóránként indulnak vonatok éjjel is. Nomen est omen – a Bagolyvonatok minden part menti vasútállomáson megállnak, hétvégéken pedig sűrítve, azaz óránként is vonatra szállhat a kései utazó. Mivel egyes vonatoknál Keszthelyen csatlakozást biztosítanak Tapolca felé is, így a Balaton éjszaka is körbeutazható.

Az északi parton idén bővült a közlekedés az esti időszakban, az utolsó szerelvények jellemzően minden nap éjfél után indulnak a végállomásukról, de hétvégén a part mentén itt is kétóránként járnak a Bagolyvonatok a Keszthely - Tapolca, Tapolca - Balatonfüred és Balatonfüred - Székesfehérvár útvonalakon.

Aki többször is utazik a Balatonhoz, annak megéri venni egy kedvező árú országbérletet. Bővebb információ a www.orszagberlet.hu oldalon érhető el.

A tó környékének bejárásához használhatók Balaton24 és Balaton72 elnevezésű napijegyek is, amelyekkel az adott időpontokon belül korlátlanul lehet utazni a Balaton-parti települések között vonattal és a Volánbusz járataival is. Részletek: https://www.mavcsoport.hu/mav-start/belfoldi-utazas/balatoni-napijegyek-balaton24-es-balaton72

Fotó: MÁV - éjszakai utasok Siófok állomáson

Balaton Fejlesztési TanácsBalatonBIKE365Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány