Eljött a bakancsos programok ideje

Rejtett túraútvonalak, finom ízek

Bár ősz elején még vár ránk a vénasszonyok nyara, a strandpapucsot és a fürdőruhát hamar felváltja a bakancs és a melegebb öltözék vagy a biciklis szerkó. Ősszel is csodás a Balaton környéke, érdemes felfedezni a rejtett túraútvonalakat, barlangokat, kiülni egy dombtetőre és piknikezni a lenyugvó nap sugarainál.

Mit nyújthatnak nekünk az őszi hónapok a Balatonnál? Szeptemberben mindenhol szüretelnek, készül az idei bor, a finom must, az illatos rozék és a könnyű pezsgők, bár a természet a rengeteg esővel nem volt túl kegyes a borászokhoz. Pincetúrák, finom falatok feledtetik a hidegebbre forduló időt.

A kirándulók, túrázók, bringások ideje jött el! Hegyen-völgyön kerekezni kellemesebb ilyentájt, mint a 40 fokos melegben. Aki megéhezik, remek éttermek várják a Balaton északi és déli partján egyaránt. Egyre többen egész évben nyitva tartanak, és a nyári szezon után megújuló étlappal, borvacsorákkal, különféle programokkal várják a vendégeket.

A nyitottbalaton.hu oldalán hetente új finomsággal bővülő, különleges receptgyűjtemény olvasható, hogy aki el szeretné készíteni kedvenceit, megtehesse azt a balatoni séfek jóvoltából.

Érdemes tehát folyamatosan nézni weboldalunkat, őszi programajánlattal, hűvösebb időben is látogatható helyekkel, varázslatos túraútvonalakkal, biciklis tippekkel segítünk, hogy aki kimozdulna, mindig találjon kellemes elfoglaltságot velünk!

Balaton Fejlesztési TanácsBalatonBIKE365Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány