Kerékpárral minden évszakban

Csakis BalatonBIKE365!

A BalatonBIKE365 mindent megad ahhoz, hogy az év bármely napján élvezhessük a balatoni bringás kirándulást. Az elmúlt években több mint 1000 km kerékpározásra alkalmas utat tábláztak ki, amelyek mentén mintegy 50 ponton pihenhetünk meg, és immár 4 szolgáltatóközpontba is betérhetünk.

A BalatonBIKE365 rengeteg kipróbált túraútvonalat kínál, gondolnak a gyermekkel kerekező családokra, az országúti kerékpárosokra és a terepezőkre, a legnépszerűbb helyeket keresőkre és a rejtett ösvények felfedezőire, sőt akadálymentes terepre vágyókra is. Köztük olyan hívogató túrákat találunk, mint A „csend” útja – lélekmegállók Keszthelytől Hévízig, vagy A természet rabságában Siófokon… Minden egyes útvonal esetében jelölik a távot, a menetidőt és a szintkülönbséget, így igazán könnyű kiválasztani a megfelelőt.

Az ősz slágerei valószínűleg azok az útvonalak lesznek, amelyek a természet ezer csodáját tárják fel, mint például az eddig is a legnépszerűbbek között szereplő Bakonyerdő túra. A túraajánlót olvasva azonnal útnak indulnánk: "Akár barátokkal, akár egyedül induljon útnak az ember, ezen az úton a tudatos élményszerzés és a komfortzónánkból való kilépés a cél. Már önmagában a biciklizés is kiszakít a mindennapokból, de ez az út ennél többet kínál: sok-sok szép erdei útszakaszt, meghódításra váró emelkedőket és a szabadság érzését kínáló lejtőket, barátságos pihenőhelyeket kedves tisztásokon, csodás növények között, páratlan panorámát és a Balaton állandó, megunhatatlan látványát és közelségét." Persze van ennél könnyedebb, játékosabb túra is, amit kifejezetten a gyerekeknek ajánlanak, ilyen például a Jókor, jó helyen a családdal program. Az ajánló alapján nem kérdés, hogy élvezni fogják: "... hol nyomozni kell egy egykori vár maradványai után, hol egy tűzoltómúzeumban kell kitalálni, hogy mire szolgáltak a régi tárgyak, hol pedig egy kedves vitorláskikötőben számolhatjuk együtt a hajókat. A Balaton partján időzve akár a vízben, akár – hűvösebb időben – a parton is sok lesz a tennivaló: kagylógyűjtés, hattyúnézés, az élővilág felfedezése vár ránk. ..."

Ha kerékpárra is szükségünk lenne a túrához, akkor keressük a BalatonBIKE365 Port név alatt működő központokat (Balatonfüreden, Balatonföldváron, Keszthelyen és Kapolcson), ahol kerékpár és kerékpáros kiegészítő kölcsönzéssel, BBT SAFE biztosítási csomaggal, vezetett e-bike túrákkal, profin felszerelt szervizekkel várnak! Rendelhetők itt céges csapatépítések, kerékpáros ajándékutalványok komplex csomagokkal, de ezen túl kerképáros kiegészítők széles választékából is válogathatunk.

A kerékpártúrák tervezésekor és útközben is mindent könnyedén megtalálunk a BalatonBIKE365 applikáció segítségével a vízvételi helyektől a gasztronómiai kínálaton át a kerékpárosbarát szálláshelyekig. A mobilapplikáció letölthető az App Store és a Google Play áruházakból.

Balaton Fejlesztési TanácsBalatonBIKE365Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány