KK400 – az új nagy Balaton kerülés

A komfortzónán kívül kezdődik az igazi élmény

A Balaton-felvidéki, a zalai vagy a somogyi dombok kerékpár útjai mind más világba vezetik a bringára pattanókat. Ha szereted a várromokat, szívesen pihensz meg csendes falvakban, esetleg finom borokat is kóstolnál, és mindezt egy bicajos kirándulással egybekötve tervezed, neked találták ki a KalandKör400-at!

A BalatonBike365 projekt keretein belül már korábban kijelölt 1000 km összefüggő útvonalhálózat után most egy 400 km-es KalandKörrel bővült a kínálat, mely teljes egészében megkerüli a Balatont. A KK400 50 QR-os ellenőrző pontot tartalmaz és 12 szakaszra osztja a kalandkört, így szakaszonként teljesítve versenyezhetünk magunkkal és másokkal is. Mint sok más esetben a kerékpározásnál is a komfortzónán kívül kezdődik az igazi élmény, erre is kiváló megmérettetés a KK400. Sőt, menő rossz időben is bringázni! A BB365-nél már több mint 700 e-bike foglalható, érdemes ezen a túraútvonalon is kipróbálni, főleg, mert a mindkét irányból kitáblázott, a Balatont teljesen megkerülő új kör nem a hagyományos kerékpárúton vezet, könnyebb és nehezebb terepszakaszok váltják egymást.

A KK400 útvonalon egységes jelrendszer vezet végig, bármelyik part menti településről könnyen rá lehet csatlakozni. A GPS alapú tájékozódásban a BB365 app segít. A Balaton szerelmeseinek sem kell teljesen nélkülöznie a tó látványát, mert a kalandkör időnként vissza-vissza tér a partra. Aki mind a 12 részszakaszt teljesíti, emlékül egy BB365 ajándékkal leszel gazdagabb.

Bringára fel, és jó hátszelet!

Balaton Fejlesztési TanácsBalatonBIKE365Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány