​Mikulás Regatta december 2-án

Balatoni vizeken télen is!

Lelléről, a BL YachtClubból indul az a vitorlásverseny, amelyre 25-30 hajót is várnak a szervezők. Egyedülálló Mikulás napi versenyzési lehetőség ez összeszokott csapatok , baráti társaságok részére. Aki december 2-án lemarad, az odaérhet még az év utolsó napján tartandó Szilveszteri Regattára.

A Mikulás Regattán bármilyen típusú hajó részt vehet, amely az YS I.-II.-III. kategóriába van besorolva. Aki nem regisztrált online, az nevezhet még a BL Yachtclub kikötőépületében működő versenyirodán is (8638 Balatonlelle, Köztársaság u. 36- 38.) december 2-án reggel 8 és ½ 10 között. A nevezési díj 6.000 Ft/fő. Egy hajón nem lehetnek kevesebben két főnél, a maximális nevezési létszám pedig a hajózási hatóság által meghatározott maximális létszám lehet. A vitorlázók Balatonlelléről indulnak, majd Révfülöp, Zánka és Balatonszemes érintésével térnek vissza a kiindulás helyszínére. A szervezők két kétkörös futam lebonyolítását tervezik, a futamok hossza 35-40 perc.

Az első rajt tervezett időpontja: 2023. 12.02. 11:00. A második futam az első futam utolsó érvényesen befutott hajója után 5 perccel indul.

Balaton Fejlesztési TanácsBalatonBIKE365Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány