Szurkoljunk együtt a Balatonnál!

A sportrendezvények miatt beruháznak a tó környéki szolgáltatók

A turisztikai szervezetek arra kérik a balatoni vendéglátósokat, hogy regisztráljanak azon az online térképen, amely a tó körüli szurkolói zónákat tünteti fel. Az új oldal a www.szurkoljabalatonon.hu címen érhető el.

Egyre nagyobb az érdeklődés a tó körüli meccsnéző helyszínek iránt, de csak kevesen tudják, hogy melyik sörözőben, étteremben, esetleg strandon lehet követni élőben a sportközvetítéseket. A helyi vendéglátósokat most arra kérik a turisztikai szervezetek, hogy regisztrálják magukat arra az ingyenes online térképre, amelyen láthatóvá válik, hol vannak azok a helyek, ahol szurkolói zónákkal is várják a nyaralókat.

Fekete Tamás, a Balatoni Turizmus Szövetség alelnöke szerint a munkahelyi szabadságolások és a kánikula megérkezésével a következő hetekben nagy rohamra számítanak a balatoni sörözőkben és éttermekben. Ebben az időszakban nem árt előre asztalt foglalni. „A Németországban zajló 2024-es labdarúgó Európa Bajnokság hatása a Balaton partján is érződik, és az elmúlt évtizedek balatoni tapasztalatai azt mutatják, hogy egy-egy világverseny idején hétköznapokon 20-40 százalékkal, a hétvégéken akár 150 százalékkal is megnőhet a vendégek száma.”

Az EB után az olimpia, a Tour de France, vagy akár a Formula-1 eseményei is növelhetik a balatoni vállalkozók forgalmát. Minden vendéglátósnak azt javasolják, hogy regisztráljon az ingyenes térképre, amely a www.szurkoljabalatonon.hu oldalon érhető el.

Számos vendéglátóhely hajtott végre komolyabb fejlesztéseket, ezeknek köszönhetően a turisták több száz helyen élőben nézhetik a közvetítéseket – folytatja Fekete Tamás. – Sok sörözőbe új televíziókat, kivetítőket is vásároltak. Több tulajdonos jelezte, hogy az átlagnál nagyobb sörfogyasztásra számít a következő hetekben, ezért a forgalmazóktól az átlagos hónapoknál nagyobb kontingenst rendeltek a különböző sörfajtákból.”

„A sportnak egyébként nem csak a televíziókon keresztül van hatása a régió vendéglátóhelyeinek forgalmára. A Balaton különleges sportrégióvá nőtte ki magát az utóbbi években. A vízi sportok mellett, a futó és kerékpáros eseményekre is több ezer látogató érkezik minden évben. Turisztikai szempontból fontos, hogy az őket követő szurkolók száma is növekszik ezeken az eseményeken. Mindez pedig több bevételt hoz a helyi szálláshelyeket szolgáltatóknak, vendéglátóknak is” - nyilatkozta a VisitBalaton365 ügyvezetője, Princzinger Péter.

Balaton Fejlesztési TanácsBalatonBIKE365Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány