Téli esküvő – biztosan egyedi hangulat

​A gyönyörű táj varázslatossá teszi a nagy napot

A hangulatvilágítás, egy barátságos meleget árasztó kandalló és a gyertyafény a téli dekoráció színeivel igazán romantikus légkört teremt egy esküvőhöz. Ha mindezt a Balaton partján képzeljük el, az csak fokozza az esemény varázsát. Főleg, ha a tájat még hó is fedi…

A meseszép környezetet a főszezonon kívül is élvezheti a násznép, elég egy fűtött pavilon és jó sok forralt bor. A Balaton téli arca egyedi lehetőséget kínál a fotózásra is, hisz csodaszép háttérként szolgálhat az esküvői képeken. Rókáné Sárfi Tímea esküvőszervező erre a régióra szakosodott, és bár téli esküvővel még nem bízták meg, mindenkit arra bátorít, vágjanak bele, mert az életre szóló élményt még különlegesebbé teszi egy Balaton-parti lagzi. „A hideg idő ellenére a téli esküvők melegséggel és intimitással telnek meg, mindez csak szervezés és fantázia kérdése – mondja Tímea. –Nagy előny, hogy több a szabad időpont és az árak is jobbak ilyenkor, arról nem is beszélve, hogy egy-egy nyáron nehezen elérhető helyszín, könnyebben megszerezhető, és az érkezést, távozást a szállodák rugalmasabban kezelik.

Mivel a legtöbb helyszín advent, karácsony és szilveszter környékén eleve ünnepi díszben van, sokszor az extra dekorációs költség is megspórolható. A profi szolgáltatók, például a fotósok, videósok is jobban ráérnek, hisz nincsenek annyira leterhelve, mint az év más időszakában. Bár elsőre sokan idegenkednek a téli lagzitól az időjárás miatt, abba kevesen gondolnak bele, hogy legalább nem kell megküzdeni a hőséggel, ami ugyanúgy elviselhetetlenné tudja tenni a nagy napot.”

Ha már eldőlt, hogy az ifjú pár és a násznép a Balaton partját választja, érdemes végiggondolni, hogy a helyszínek gazdag választékából mit preferálnak. Egyedi hangulatot és szépséget kölcsönözhet egy kúria, luxust és eleganciát teremt egy jól megválasztott hotel, a partihangulatról gondoskodhat egy közeli borház, extra programokról a környékbeli lovaglási lehetőségek, korcsolyapályák vagy maga a Balaton.

„Egy esküvő emlékeit leghitelesebben a fotók őrzik, ezért mindenképpen érdemes kihasználni a gyönyörű panorámát, ami varázslatossá teszi a képek környezetét, hátterét – folytatja Tímea. – Az esküvő csodálatos ünnepe a szerelemnek, természetesen minden pár vágya, hogy ez az alkalom olyan élmény legyen, ami visszatükrözi a személyiségüket és egyedi történetüket. Miért ne lehetne például lovas fogattal eljutni a templomba, az esküvői helyszínre? Ez volt az egyik pár álma is, én pedig megkerestem azt, aki valóra váltotta. A különleges bevonulás felejthetetlen pillanatokat teremtett és meghatározta az esküvő alaphangulatát. Sokféle módja van annak, hogy egy esküvő személyessé, egyedivé váljon. A szokásostól eltérő időpont lehet az egyik fontos tényező. A tél, még ha mostanában, a globális felmelegedés miatt nem is olyan mint régen, különleges hangulattal teszi egyedivé a nagy napot. És ha még szerencsénk is van, a szállingózó hó, a befagyott Balaton csillogó jege csak emel az ünnep fényén.”

Tímea ünnepi ajánlata

A Balatoni Turitmus Szövetség egyik fő célkitűzése, hogy erősítse a négyévszakos Balaton kampányt. A téli esküvők a régióban újfajta desztinációs célpontként jelenhetnek meg. Tímea felajánlása is erre hívja fel a figyelmet. „Míg a lánykérés egyáltalán nem szokatlan ajándék karácsonykor, az esküvő még ritka esemény ilyentájt. Két bátor párnak, akik mégis télen hívnák lakodalomba a családot és a barátokat, 10% kedvezmény biztosítok a teljes körű szervezés árából. Nem kell mást tenni, mint jelentkezni a nivegyweddings@gmail.com e-mailcímre. A két leggyorsabb pár, akik Veszprém megyében vagy a Balaton körül tervezik a nagy napot részesülnek kedvezményben, és számíthatnak egyéb meglepetésekre is! Álmodjátok meg velem az esküvőtöket és váltsuk valóra közösen ezt az álmot!”

Balaton Fejlesztési TanácsBalatonBIKE365Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány